Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θαν. Τζήμας: «Ο λαός δεν πρέπει να αποδεχτεί την κατάσταση που ζει, πρέπει να συγκρουστεί»

Ο λαός πρέπει να βάλει πλώρη να σημαδέψει τον πραγματικό ένοχο, να σηματοδοτήσει ριζικές αλλαγές στην κοινωνία κι αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν ξεμπερδέψει με το σύστημα που λέγεται καπιταλισμός, μας είπε ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην εκπομπή ΑΤΕΧΝΩΣ της ΕΡΤ OPEN για το 20ό Συνέδριο.

«Πρόσθεσε ότι αυτό που απασχόλησε το 20ό Συνέδριο είναι πώς το ΚΚΕ μπορεί να γίνει ακόμα πιο ικανό ώστε σε αυτή την πάλη να πει μπροστά και κρατάει την πυξίδα για να πάει την πάλη του λαού στη σωστή κατεύθυνση.

Ανέφερε πως η εργατική τάξη, ο λαός όχι μόνο δεν πρέπει να αποδεχτεί την κατάσταση που ζει αλλά να συγκρουστεί συνολικά με αυτή την πολιτική. Δεν έχει γιατριά για το λαό ένα σύστημα που συνεχώς για τη νέα κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων φορτώνει τα βάρη στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην περιοχή, ανέφερε πως η κατάσταση περιπλέκεται όλο και περισσότερο και πως είναι σε εξέλιξη ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη γειτονιά μας, ενώ οι αντιθέσεις για την εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών θα οξυνθεί. Σημείωσε πως ο λαός πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και σε ετοιμότητα για να μην εμπλακεί σε αντιπαραθέσεις που δεν λύνουν τα δικά του προβλήματα» (902.gr).