Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Θα κάνουμε πραξικόπημα όπου θέλουμε»: Ο “Mr. Tesla” Έλον Μασκ υπέρ των ιμπεριαλιστικών πραξικοπημάτων….

Σάλο έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – και όχι μόνο – ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος  της Tesla και της SpaceX Έλον Μασκ με σχόλιο του στο Twitter, όπου με περίσσιο θράσος τάσσεται υπέρ των ιμπεριαλιστικών πραξικοπημάτων απέναντι σε τρίτες χώρες εφόσον αυτά ευνοούν την κερδοφορία των εταιρειών του.

Απαντώντας σε ανάρτηση χρήστη του twitter, που επισήμαινε το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα στη Βολιβία προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων, ο Μασκ απάντησε με το εξής απίστευτο:

«Θα κάνουμε πραξικόπημα όπου θέλουμε! Παρ’ το απόφαση!»

elon musk tweet

Η απαράδεκτη, όσο και αποκαλυπτική, απάντηση του Αυστραλού επιχειρηματία προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Ο δημοσιογράφος Μαξ Μπλούμενταλ έγραψε ότι «με το απογοητευτικό του tweet, ο Μασκ ουσιαστικά παίρνει πίστωση για το πραξικόπημα λιθίου της Βολιβίας». Άλλοι πάλι έτρεξαν να υπερασπιστούν τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία κάνοντας λόγο για…. «χιουμοριστική απάντηση».

Σε κάθε περίπτωση, μόνο ως «χιούμορ» δε μπορεί να εκληφθεί το απαράδεκτο σχόλιο του Μασκ που, αν μη τι άλλο, αποδεικνύει ποιούς πραγματικά ωφελούν τέτοιου είδους ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Θυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβρη, η ακροδεξιά αντιπολίτευση της Βολιβίας, σε αγαστή συνεργασία με τις ΗΠΑ, πραγματοποίησε πραξικόπημα ενάντια στη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του Έβο Μοράλες.

Σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το κόμμα του Μοράλες δείχνει να προηγείται σταθερά έναντι των αντιπάλων του, με τις εκλογές να έχουν οριστεί για τις 18 Οκτώβρη.