Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θα κάτσω σπίτι, θ’ αράξω σπίτι …κι άμα πεινάσω τηγανίζω καν’ αυγό

Αντίθετα με τι νομίζουν κάποιοι το κεφάλαιο ποτέ δεν κοιμάται! -ακόμα και στα “δύσκολα” 👀 βλέπει την επόμενη μέρα 🤑💰, ρόδινη💲💱 για το ίδιο και μαύρη για τους λαούς.

💥 Ενώ «οι δικοί μας», μας άλλαξαν τα φώτα με την «ατομική» (μας) «ευθύνη» (για το κακό το ριζικό μας και προφανώς για το σύστημα υγείας) …  με κερασάκι στην τούρτα τον (με λίαν βεβαρημένο ιστορικό) Νικήτα Κακλαμάνη (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 2004-2006, Δήμαρχος Αθηναίων 2007-2010 και στη συνέχεια βουλευτής της ΝΔ -κατά διαστήματα μάλιστα και «αντάρτης», ζήτησε – μέσω της δημόσιας τηλεόρασης – από τα «νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια» (sic!!) να μην «ξαναπιάσουν στην πένα τους» το σύστημα δημόσια υγείας!, οι ευρωπαίοι δουλεύουν στρατηγικά για τη διαιώνιση της εξουσίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που η επιδημία COVID-19 τους δίνει νέες δυνατότητες για νέα υπερκέρδη (ενώ θερίζει τον κοσμάκη)

💥 Έτσι:

  • Ο Τζόνσον προσπαθεί να μας κάνει ηλεκτροσόκ με το δόγμα της «αγέλης»,
  • Ο Κόντε ανακοίνωσε, την πολλοστή εθνικοποίηση, της Alitalia, (με μητρική -της μητρικής άλλες εταιρίες -ο νοών νοείτω)
  • Στην Ισπανία ο Σάντσεθ (με συντονισμένα 4 υπουργεία -Υγείας, Άμυνας, Μεταφορών & εσωτερικών) για να είναι σίγουρος βάζει το λαό να πληρώσει τη δική του «εθνικοποίηση» (των ιδιωτικών νοσοκομείων) -την ίδια ώρα που, στο νοσοκομείο Virgen del Rocío της Σεβίλλης χρησιμοποιούν πειραματικά το κουβανέζικο φάρμακο, interferón beta, μαζί με φάρμακα που σχετίζονται με τη θεραπεία του HIV/AIDS, και ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ιλα αμείβει πλουσιοπάροχα (δημόσιο έλεγχο το λένε τώρα) όλες (;;) τις ιδιωτικές εταιρείες ιατρικού εξοπλισμού και
  • Ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνο ΛεΜερ της Γαλλίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη ακόμη και για εθνικοποιήσεις (σώ…ω…ωπα!) προκειμένου να «προστατεύσει τις μεγάλες εταιρίες της χώρας» (ρίχνοντας ιδέες για «ανακεφαλαιοποίηση»)
  • Και αντίστοιχα στην άλλη πλευρά του ωκεανού
  • Πλην του νησιού της επανάστασης, της σοσιαλιστικής Κούβας) που έχει ρίξει όλο το βαρύ πυροβολικό της -το μέσα στη χώρα και ανά τον κόσμο ιατρικο-νοσηλευτικό προσωπικό, στην υπηρεσία των κατατρεγμένων και της λαϊκής οικογένειας (|> ΣΣ βλ και Σύσκεψη Υπουργείου Δημόσιας Υγείας και MINREX για τις ενέργειες της χώρας στην αντιμετώπιση του COVID-19, για την προστασία των εργαζομένων, επίσης για τα δύο νέα κρούσματα και τα τελευταία νέα).

Οπότε ναι! Θα κάτσω σπίτι, θ’ αράξω σπίτι
Μα όταν ακούω να χτυπάει το τηλέφωνο
θα το κοιτάζω και θα απαντώ
Θα κάτσω σπίτι, θ’ αράξω σπίτι
αλλά –το ξέρω αυτό το έργο το ‘χω ξαναδεί
Θα κάτσω σπίτι, θ’ αράξω σπίτι
και δε θα βάλω βίντεο για ν’ αποβλακωθώ
κι άμα με δεις νιρβάνα στην TV  στο σπίτι
ε…ε… τότε πέτα μου έν’ αυγό!

ΣΣ |> ο υποφαινόμενος «άμα πεινάσει τηγανίζει και καν’ αυγό», αλλά ευκαιρία και για κάτι καλύτερο 💥 (σήμερα θα δοκιμάσουμε “Pitoni Messinesi ricetta originale“της #InCucinaConAmojà, που έστειλε μια καλή φίλη) εξαιρείται η προβατίνα, που θα την αφήσουμε για το Πάσχα!

🎈  Καλή δύναμη σε όλους και όλες, ψηλά το κεφάλι, μπόρα είναι θα περάσει (αλλά προσέχουμε για να έχουμε)

ΥΓ Επειδή όπως είπαμε στην αρχή το κεφάλαιο ποτέ δεν κοιμάται, ενημερώνουμε πως ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας (εκφράζοντας, βεβαίως-βεβαίως «την ικανοποίησή του για όλες τις αποφάσεις») μας ενημέρωσε ότι «Η ελληνική κυβέρνηση, τις επόμενες ημέρες, θα ανακοινώσει επιπρόσθετα, σημαντικά μέτρα που απορρέουν από τη σημερινή απόφαση του Eurogroup. Θα πράξουμε το καλύτερο δυνατόν – Λειτουργούμε έγκαιρα και μεθοδικά … και αναφερόμενος στην «ευελιξία» που θα έχουν οι κυβερνήσεις δήλωσε:

  1. Η μείωση των εσόδων και η ενίσχυση των παροχών για την απασχόληση εξαιτίας της συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας θα ληφθούν υπόψη, για όλα τα κράτη-μέλη, στους δημοσιονομικούς κανόνες, τους στόχους και τις απαιτήσεις, μειώνοντάς τους. Συνεπώς, δεν υφίσταται εφέτος ο στόχος του 3,5% του ΑΕΠ για την Ελλάδα.
  2. Επιπλέον, συμφωνήθηκε ότι οι δημοσιονομικές επιπτώσεις των προσωρινών δημοσιονομικών μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως είναι οι παρεμβάσεις για τη συγκράτηση της εξάπλωσης και τη θεραπεία της νόσου, την ενίσχυση της ρευστότητας σε επιχειρήσεις και κλάδους που πλήττονται, και τη στήριξη της απασχόλησης και των εισοδημάτων, θα εξαιρεθούν από την αξιολόγηση της συμμόρφωσης με τους δημοσιονομικούς κανόνες. Συνεπώς, οι συγκεκριμένες αυτές δαπάνες εξαιρούνται από τη δημοσιονομική επίδοση της Ελλάδας
  3. Τα κράτη-μέλη μπορούν θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του τεράστιου προβλήματος, προχωρώντας άμεσα, μεταξύ άλλων, σε δαπάνες για τη στήριξη των συστημάτων υγείας, την ενίσχυση των δομών κοινωνικής προστασίας, τη λήψη δημοσιονομικών – κυρίως φορολογικών – μέτρων για την ενίσχυση επιχειρήσεων σε περιοχές και κλάδους που πλήττονται, με ιδιαίτερη έμφαση στις μεταφορές και τον τουρισμό, την αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων, τη λήψη μέτρων για τη στήριξη της απασχόλησης, την επέκταση των παροχών ασθενείας και των επιδομάτων ανεργίας. Αυτές οι δαπάνες, και για τη χώρα μας, εξαιρούνται του δημοσιονομικού αποτελέσματος.
  4. κλπ.

🔊  Μη σας παραπλανούν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό