Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θα μας πουν τα ονόματα των αστυνομικών που πέταξαν χημικά στην πορεία σε σημείο που περνούσαν μανάδες με μωρά;

Αμέσως μετά τη μεγάλη μαζική συγκέντρωση του Σαββάτου ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ξεκίνησε προσπάθεια συκοφάντησης της με διαστρέβλωση της πραγματικότητας, παρουσιάζοντας τους διαδηλωτές να επιτίθενται σε άνδρες των ΜΑΤ. Την προσπάθεια συκοφάντησης της μαζικής πορείας ακολούθησαν χαφιεδίστικου τύπου προσπάθειες στοχοποίησης διαδηλωτών τις οποίες σήμερα διαδέχτηκαν επιδέξιες προσπάθειες να στηθεί σκηνικό δίωξης διαδηλωτών που εικονίζονται σε στιγμιότυπα από την πορεία («Η κατάθεση του αστυνομικού για τον «καρατέκα» διαδηλωτή: Ένιωσα να χάνω το φως μου», ενδεικτός σημερινός τίτλος δακρύβρεχτου θέματος).

Η πραγματικότητα όμως είναι πως η μεγάλη πορεία δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής που βρίσκονταν ακροβολισμένες γύρω από το άγαλμα του Τρούμαν, στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου, όταν διαδηλωτές πέταξαν συμβολικά κόκκινες μπογιές προς τη μεριά του αγάλματος.

Όπως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και τώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ απάντησε με χημικά και καταστολή για να προστατέψει το άγαλμα του λαομίσητου Τρούμαν, σύμβολο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη χώρα μας, τραυματίζοντας μάλιστα έναν από τους διαδηλωτές, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ήταν μάλιστα τέτοιος ο …ζήλος τους, που έριξαν χημικά μέσα στην πορεία, σε μια προσπάθεια να τη διαλύσουν, την ώρα που από το σημείο περνούσαν ακόμα και μανάδες με μικρά παιδιά, μέσα στα μπλοκ των φορέων από τις συνοικίες της Αθήνας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι φωτογραφίες με τις οποίες προσπαθούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα, είναι στο οδόστρωμα όπου κινούνταν η πορεία  και εκεί δε δικαιολογείται με κανέναν τρόπο η παρουσία των ΜΑΤ, Ήταν εκεί για να αμυνθούν ή έστω να απωθήσουν;

gif Banner Γυάρος