Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θα σταματήσει κανείς αυτό το κράτος δολοφόνο; – 37 νεκροί άμαχοι διαδηλωτές Παλαιστίνιοι

Τριάντα επτά Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν σήμερα, μέχρι τώρα, στη Λωρίδα της Γάζας από Ισραηλινούς στρατιώτες στα σύνορα, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν κατά της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό αξιωματούχων στον τομέα της Υγείας.

Ανάμεσα στους νεκρούς 2 παιδιά. Περισσότεροι από 1.000 οι τραυματίες, περίπου 450 από αυτούς από πραγματικές σφαίρες.

Αυτοί οι 37 θάνατοι ανεβάζουν σε 101, σύμφωνα με το AFP, τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινά πυρά αφότου ξεκίνησαν οι μαζικές διαδηλώσεις στις 30 Μάρτη.

Καθιστούν επίσης την ημέρα αυτή την πιο φονική στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση από τον πόλεμο του 2014 στον θύλακα.

Ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής κυβέρνησης Γιούσουφ αλ-Μαχμούντ, ζήτησε σε ανακοίνωση «μια άμεση διεθνή επέμβαση προκειμένου να σταματήσει η τρομερή σφαγή που διαπράττουν στη Γάζα οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις εναντίον του ηρωικού λαού μας».

Δολοφονίες με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας και του ΟΗΕ τη στιγμή που παραβιάζεται ωμά το διεθνές δίκαιο το οποίο επιτρέπει χρήση θανατηφόρας βίας σε περιπτώσεις «ακραίας ανάγκης» (Οι άμαχοι Παλαιστίνιοι που πετούν πέτρες άντε και μολότωφ είναι «ακραία ανάγκη»;). Όλοι οι νεκροί ήταν άοπλοι. Άοπλα παιδιά. Δολοφονήθηκαν ακόμη και δημοσιογράφοι. Είναι δολοφονίες εκ προθέσεως, άσκηση ωμής βίας, στα πλαίσια της κατοχής, για την υποταγή και εξόντωση ενός λαού. Οι δολοφονίες είναι η απάντηση στην αντίδραση των Παλαιστινίων στην καταδίκη του αποκλεισμού που τους έχει έχει επιβάλει το Ισραήλ εδώ και περισσότερο από 10 χρόνια.
 
 Δολοφονίες που οι σύμμαχοι του κράτους δολοφόνου Ισραήλ Αμερικάνοι χαρακτηρίζουν νόμιμη άμυνα. Δολοφονίες του κράτους συνεταίρου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Μια κυβέρνηση  που αποδεικνύεται το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ