Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θα την παλέψουμε… Άστρο λαμπρό μας οδηγεί…

Για τους χριστιανούς η ημέρα των Χριστουγέννων συμβολίζει την κάθοδο του πνεύματος και του σώματος του Θεού στη Γη (κάθοδος του ουρανού στη Γη).

Για τους κομμουνιστές, η ημέρα των Χριστουγέννων είναι μια ανάπαυλα στην καθημερινή πάλη τους να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής του λαού, να τον ξυπνήσουν να κάνει τη δική του έφοδο στον ουρανό.

Σε πολλούς από εμάς, από τους φίλους μας, από τους γείτονες, τους συναδέλφους κλπ, αυτές τις ημέρες λείπουν πολλά από το τραπέζι. Είναι γνωστός ο ένοχος, γνωστή και η αιτία της δυστυχίας.

Θα την παλέψουμε, Έχει μάθει να την παλεύει τούτος ο λαός και να μη χάνει την αισιοδοξία του. Ενίοτε χάνει το δρόμο, όμως θα τον βρει, θα συνειδητοποιήσει τη δύναμή του. Και τότε… θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.

Θα τον χτίσουμε τον «Πύργο του Τάτλιν», ο άνθρωπος, αυτός ο Μέγας, το μπορεί, αυτό που σήμερα μοιάζει άπιαστο όνειρο. Μια άλλη κοινωνία, όπου οι σημερινοί αδικημένοι θα είναι πρωταγωνιστές. Μια κοινωνία όπου δε θα υπάρχουν αδικημένοι. Μια κοινωνία όπου στο κέντρο της προσοχής του θα είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του.

Δεν λείπει ούτε η υπομονή, ούτε η επιμονή, ούτε η γνώση. Άστρο λαμπρό μας οδηγεί… Αυτό που πέτυχε ο άνθρωπος εκατό χρόνια πριν και ό,τι δημιούργησε στις εφτά και πλέον δεκαετίες.

Χρόνια πολλά σε όλους Καλές γιορτές

_________________________________________________________________________________________________________

Ηρακλής Κακαβάνης –  Δημοσιογράφος – Συγγραφέας. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από το 1991 έως το 2013 εργάστηκε στον Ριζοσπάστη. Από το 2013 αρθρογραφεί σε διαδικτυακά Μέσα. Από το 2010 συνεργάτης του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».
Facebook