Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θεατρική σκηνή: “Νοσοκομείο Ευαγγελισμός”΄- Πρωταγωνίστρια η Ρένα Δούρου

Η Περιφέρεια Αττικής στο ρόλο του σύγχρονου “Μαυρογιαλούρου”.
Σκηνοθέτης – Παραγωγός: Κυβέρνηση – Υπουργείο Υγείας
Θεατρική σκηνή: “Νοσοκομείο Ευαγγελισμός”

Την Δευτέρα 04/02/19 η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου παρευρέθηκε στην κοπή της πίτας της Διοίκησης του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Ουσιαστικά επιχειρήθηκε να μετατραπεί σε Κυβερνητική προεκλογική “φιέστα” με την αναγγελία ότι η Περιφέρεια Αττικής – ύστερα από “αίτημα” του Υπουργείου Υγείας – διαθέτει το ποσό των 40,6 εκ. ευρώ για τα 31 Νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων 4,7 εκ. ευρώ για τον Ευαγγελισμό για υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

«Δεν υποκαθιστούμε την Κυβέρνηση ή το Υπουργείο. Παίζουμε τον κοινωνικό ρόλο που οφείλει να παίζει η σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί έτσι αντιλαμβανόμαστε τη λειτουργία της» ανέφερε στην ομιλία της η κ. Δούρου.

Το ότι δεν “υποκαθιστά την Κυβέρνηση ή το Υπουργείο” είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο. Διότι με καταμερισμένους ρόλους Κυβέρνηση και Περιφέρεια την ίδια αντιλαϊκή πολιτική προωθούν. Ανταποδοτικότητα και πληρωμές των λαϊκών οικογενειών για όλες τις παροχές από τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ανταποδοτικότητα και πληρωμές των ασθενών για όλο και μεγαλύτερο μέρος των αναγκών τους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Περιφέρειες και Δήμοι που ενισχύουν τα χαρακτηριστικά τους ως επιχειρήσεις, δημόσια νοσοκομεία που ενισχύουν τον εμπορευματικό τους χαρακτήρα πουλώντας τις εργασίες τους στους ασθενείς – πελάτες είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω των ασφαλιστικών ταμείων. Με Περιφέρειες και Δήμους που κάνουν “έκπτωση” στις πληρωμές για την “ακραία φτώχεια”, με Δημόσιες μονάδες υγείας που εξαιρούν από τις πληρωμές όσους εντάσσονται στην κατηγορία των εξαθλιωμένων φορτώνοντας την αντίστοιχη δαπάνη σε αυτούς που έχουν το “προνόμιο” να είναι μόνο “φτωχοί”.

Η εξαγγελία της κ. Δούρου έχει μια απαρέγκλιτη Συριζαίϊκη συνέπεια στην πολιτική “αφαιρώ 10 – δίνω 1” και αυτό να το παρουσιάζει προκλητικά σαν δήθεν φιλολαϊκή προσφορά. Διότι τα 40,6 εκατομμύρια που εξήγγειλε είναι κάτι λιγότερο από το 10% των 500 εκατομμυρίων ευρώ που αφαιρέθηκαν από την κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων την περίοδο 2013 – 2019 με τη συμβολή όλων των κυβερνήσεων, μαζί και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Υπάρχουν και χειρότερα. Η νομοθετική ρύθμιση για τη “δυνατότητα σύναψης προγραμματικών συμβάσεων για την ανάπτυξη των Δημοσίων Δομών Υγείας” από την Τοπική Διοίκηση, είναι ο προπομπός για την επιβολή νέων τοπικών φόρων και χαρατσιών προκειμένου να “στηριχτεί” η δημόσια υγεία γιατί το κράτος “δεν έχει”, όμως του φτάνουν και του περισσεύουν για να δίνει 4 δισεκατομμύρια κάθε χρόνο στους Νατοϊκούς φονιάδες.

Όσον αφορά για τον “κοινωνικό ρόλο” της Τοπικής Διοίκησης χρειαζόταν πολύ θράσος και αμετροέπεια για να τον επικαλεστεί. Όταν ουσιαστικά δολοφονήθηκαν πάνω από 100 συνάνθρωποί μας στο Μάτι από την παντελή έλλειψη αντιπυρικών μέτρων, όταν δεκάδες συνάνθρωποί μας πνίγηκαν στη Μάνδρα από την παντελή έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη και της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ γιατί τέτοιες δαπάνες δεν είναι “επιλέξιμες” αφού δεν φέρνουν κέρδος. Πάει πολύ η κ. Δούρου να διεκδικεί το “Όσκαρ” της κοινωνικής πολιτικής για λογαριασμό της Κυβέρνησης όταν για τους εγκαυματίες στο Μάτι δεν υπήρχαν ειδικές ΜΕΘ να νοσηλευτούν, όταν οι Αιμοδοσίες των δημόσιων νοσοκομείων – λόγω των ελλείψεων – αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στη μαζική εθελοντική προσφορά του λαού σε αίμα.

Καμία χάρη δε μας κάνει η κα Δούρου. Κανένας καημός δεν την έπιασε ξαφνικά λίγους μήνες πριν τις Περιφερειακές εκλογές για τα Νοσοκομεία της Αττικής. Όσες περατζάδες και να κάνει στα 31 νοσοκομεία της Αττικής για να διαφημίσει την πραγμάτια της σαν σύγχρονος “Μαυρογιαλούρος”, οι εργαζόμενοι έχουν την εμπειρία και τον τρόπο να απορρίψουν τους νυν και τους εκκολαπτόμενους “σωτήρες”. Να κάνουν τη “διαφορά” με τη στήριξη του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στις εκλογές παντού και στον αγώνα για τα δικαιώματά τους και τις ανάγκες τους.

KOB ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ