Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Η Θεατρική Ομάδα ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ, το ηλεκτρονικό περιοδικό ΑΤΕΧΝΩΣ και η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δήμητρα Διαμαντοπούλου σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση «Ζωτικός χώρος» με τη θεατρική ομάδα «Εκτός Σχεδίου» τη Δευτέρα 13 Μαΐου, στις 19.30 στο STUDIO new star art cinema:  Σπάρτης & Σταυροπούλου 33 πλατεία Αμερικής Τηλ 210-8640054 -2108220008

Θα μιλήσει ο Ηλίας Σιώρας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

✅ Φτιαγμένη από το μεράκι για την Τέχνη ανθρώπων του μεροκάματου, εργατών και υπαλλήλων, ανέργων, η θεατρική ομάδα «Εκτός Σχεδίου» αποδεικνύει εδώ και 15 χρόνια ότι είναι μια συνειδητή επιλογή να σπάσουν -και με αυτόν τον τρόπο- τον αποκλεισμό που επιβάλλει το σύστημα στους ανθρώπους του μόχθου να προσεγγίσουν την Τέχνη και να εκφραστούν μέσα από αυτήν.
Τα μέλη του θιάσου, για 15η χρονιά φέτος, πέρα από κάθε αντιξοότητα, υπηρετούν με συνέπεια τη θεατρική πράξη

Οι «Εκτός Σχεδίου» στο facebook |> εδώ

Η υπόθεση του έργου

Το έργο είναι διαδραστικό και παρακινεί τους θεατές να σκεφτούν πώς ο φασισμός αποκτηνώνει τον άνθρωπο, στέλνοντας ταυτόχρονα και το μήνυμα ότι απέναντι στην άνοδο του εθνικισμού, ο κόσμος δεν πρέπει να παραμένει θεατής αλλά να την αντιμάχεται.

Το έργο είναι σύγχρονο, γράφηκε και παίχτηκε στη Γερμανία μόλις πριν από τέσσερα χρόνια. Έχει ως αφετηρία τη ναζιστική επεκτατική θεωρία του «ζωτικού χώρου», σύμφωνα με την οποία, ένας λαός δικαιούται να επεκταθεί σε ξένα, κοντινά ή και μακρινά εδάφη, όταν τα θεωρεί αναγκαία για δημογραφικές, φυλετικές, αμυντικές ή οικονομικές του ανάγκες.

Το κοινό καλείται να συμμετάσχει σε ένα «πείραμα» πάνω στη σκηνή. Αν και από την αρχή αποκαλύπτονται μόνο δύο πρωταγωνιστές -ο χειριστής του πειράματος και ο εθελοντής, που προσφέρεται να γίνει πειραματόζωο έναντι αμοιβής-, ο θεατής σύντομα ανακαλύπτει ότι στόχος του πειράματος είναι το δικό του μυαλό, ή -ακόμα καλύτερα- τα όρια του «ζωτικού χώρου» του μυαλού του.

Το κείμενο, με τον σαρκασμό και την δύναμη και τις αλληγορίες που περιέχει είναι μία καταγγελία στον ναζισμό και τα εγκλήματα που έχει διαπράξει εις βάρος τόσων ανθρώπινων ζωών ανά την ιστορία.

Όπως δήλωσαν και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες: «Το κείμενο είναι επίκαιρο ειδικά την στιγμή που συμβαίνουν απάνθρωπα γεγονότα, όπως οι πρόσφατες ανθρωποκτονίες από εθνικιστή στη Ν. Ζηλανδία».

foto

Συντελεστές:

Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης
Σκηνοθεσία: Σήφης Πολυζωίδης 
Ερμηνεύουν: Αλέξανδρος Γεροκομής-Σήφης Μανταδάκης. 
Πρωτότυπη μουσική: Φίλιππος Περιστέρης. 
Φωτο: Αλεξάνδρα Κελέκου. 
Βίντεο: fotopolis. 
Σχεδιασμός φωτισμού: Ορφέας Χαριζάνης. 
Χειρισμός ήχου-φώτων: Τηλέμαχος Βάσιος.