Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θεσσαλονίκη: «Έστειλα το παιδί μου στο σχολείο και το βρήκα στο νοσοκομείο» – Άνοιξαν βιαστικά τα σχολειά για να δείξουν αποτελεσματικότητα

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης Συκεών με χτεσινή ανακοίνωσή της κατήγγειλε τη βιαστική και επικίνδυνη ανακοίνωση για άνοιγμα των σχολείων χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι επικίνδυνες συνθήκες που διαμορφώθηκαν από το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας αλλά και αυτό που επίκετο σήμερα. Μάλιστα η φωτογραφίες που συνόδευαν την καταγγελία ήταν ενδεικτικές. Ίδια κατάσταση επικρατούσε και στα άλλα σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος της συμπρωτεύουσας.

Ήρθε ένα ατύχημα σε σχολείο του Ευόσμου (4 χιλιόμετρα πιο πέρα) χτες να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες. Ένας 14χρονος μαθητής γλίστρησε στη διάρκεια διαλείμματος στο προαύλιο του σχολείου -λόγω του πάγου από την κακοκαιρία- και έσπασε το πόδι του.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες στο 6ο Γυμνάσιο Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη. Ο μαθητής μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου και εισήχθη για να χειρουργηθεί.

«Έστειλα το παιδί μου στο σχολείο και το βρήκα στο νοσοκομείο», δήλωσε στο thestival.gr ο πατέρας του άτυχου μαθητή και πρόσθεσε: «Θα κινηθώ νομικά εναντίον όσων ευθύνονται για αυτό που συνέβη στο γιο μου. Δεν είναι δυνατόν να στέλνουμε τα παιδιά μας για να μορφωθούν και να καταλήγουν στο χειρουργείο».

«Δεν μπορούμε να κρατήσουμε 500 παιδιά μέσα στις τάξεις»

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Ευόσμου, Σωτήρης Νικολαΐδης, δηλώνει ότι ακολούθησε όλα όσα προβλέπονται σε περιπτώσεις κακοκαιρίας.

«Ο δήμος έπρεπε να κρατήσει τα σχολεία κλειστά. Από τη στιγμή που τα άνοιξε κάναμε ό,τι έπρεπε για να προστατεύσουμε τα παιδιά. Είπαμε στους μαθητές να μη βγούνε στην αυλή στα διαλείμματα. Δεν μπορείς, όμως, να κρατήσεις 500 μαθητές στις αίθουσες. Κάποιοι δεν μας άκουσαν και βγήκαν έξω. Ο δήμος είχε ρίξει αλάτι στα σκαλιά όμως υπήρχαν σημεία στην αυλή που είχαν πάγο.

Όταν έγινε το κακό ενημέρωσα τους γονείς και έστειλα μια καθηγήτρια μαζί με τον μαθητή για να τον συνοδεύσει στο νοσοκομείο. Λυπάμαι γι’ αυτό που συνέβη, όμως, θα μπορούσε να συμβεί και περιμετρικά του σχολείου λόγω του πάγου που υπήρχε στο πεζοδρόμιο», είπε.