Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θεσσαλονίκη: «Έφυγε» ο Φώτης Γεωργιάδης, ένας μεγάλος φίλος της Κούβας

«Έφυγε» χθες από τη ζωή ένας πρωτοπόρος του ελληνικού κινήματος αλληλεγγύης προς την Κούβα, ο Φώτης Γεωργιάδης.

Κομμουνιστής, με πολυετή δράση στο εργατικό, λαϊκό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, ο Φ. Γεωργιάδης υπήρξε η «ψυχή» του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, του οποίου διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος.

Το Δεκέμβρη του 2019, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 60 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Θεσσαλονίκης απένειμε στον Φώτη Γεωργιάδη τιμητική πλακέτα ως ελάχιστη αναγνώριση της συμβολής του στο κίνημα αλληλεγγύης προς την Κούβα και τον Κουβανικό λαό.

Η κηδεία του Φ. Γεωργιάδη θα γίνει αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Τη θλίψη της για την απώλεια του συντρόφου Φώτη Γεωργιάδη εκφράζει η Επιτροπή Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά της αναφέρει:

«Ο σ. Φώτης Γεωργιάδης γεννήθηκε το 1935 στο Μυλοχώρι Κιλκίς. Ήταν παιδί αγωνιστών. Ο πατέρας του, μαχητής του ΕΛΑΣ, εκτελέστηκε από τους ταγματασφαλίτες στα 37 του χρόνια.

Ο σ. Φώτης Γεωργιάδης εντάχθηκε από μικρή ηλικία στο κίνημα. Σπούδασε στον “Ευκλείδη” στο τμήμα Μηχανολόγων Εργοδηγών. Συμμετείχε στη νεολαία της ΕΔΑ σαν γραμματέας της Οργάνωσης Ελευθερίου Κορδελιού και στη νεολαία Λαμπράκη αργότερα. Μέλος του ΚΚΕ έγινε το 1975 στην ΚΟΒ Κορδελιού. Το 1965 διατέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ελευθερίου Κορδελιού μέχρι την σύλληψή του στις 21 Απρίλη 1967 από τη χούντα και την κράτησή του για έξι μήνες στη Γυάρο. Τρεις φορές υποψήφιος Δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού, δύο φορές υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς με το ΚΚΕ το 1981.

Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Γυμναστικού Συλλόγου “ΗΡΑΚΛΗΣ” και έφορος Στίβου το 1976, μέχρι που ο σύλλογος έγινε επαγγελματικός.

Υπήρξε μέλος του ΔΣ Ελληνοσοβιετικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης από το 1975 μέχρι τη διάλυσή του. Πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης από την ίδρυσή του το 1992, επίτιμος πρόεδρος μέχρι το θάνατό του.

Ο σ. Φώτης Γεωργιάδης κράτησε αταλάντευτη στάση σε όλες τις δύσκολες στιγμές του ΚΚΕ, ιδιαίτερα στις περιόδους 1968 και 1990-1992.

Η Επιτροπή Περιοχής απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Φώτης Γεωργιάδης: Συνεπής υποστηρικτής της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην Κούβα και των δικαίων του Κουβανικού λαού