Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θεσσαλονίκη: «Αγωνιστική» υποδοχή επιφύλαξαν στον Κ. Μητσοτάκη στο Νοσοκομείο Παπανικολάου

«Αγωνιστική» υποδοχή επιφύλαξαν στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη υγειονομικοί, συμβασιούχοι και άλλοι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης σήμερα το πρωί.

Από πολύ νωρίς, δυνάμεις της αστυνομίας είχαν παραταχθεί στην είσοδο του νοσοκομείου προκειμένου να εμποδίσουν την διαμαρτυρία των εργαζόμενων, προκαλώντας εντάσεις και εκνευρισμό.

thessaloniki 04

Παρά τον αστυνομικό κλοιό και την βροχή, οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την καταδίκη τους κι έστειλαν το μήνυμα στην κυβέρνηση και τον ίδιο πρωθυπουργό ότι θα συνεχίσουν ν’ αγωνίζονται για την ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων λαϊκών αναγκών εν μέσω πανδημίας.

Με συνθήματα όπως «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», «Κικίλια Μητσοτάκη ακούστε το καλά, οι συμβασιούχοι θα μείνουν στη δουλειά», «Με καταστολή δεν βγαίνει η πανδημία, κάντε τώρα προσλήψεις στην υγεία» διεκδίκησαν προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και τη μονιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων που δουλεύουν στον τομέα της υγείας.

Ανακοίνωση των εργαζόμενων του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου αποφάσισε να υποδεχτεί τον Πρωθυπουργό της χώρας καλώντας σας σε συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου το Σάββατο 24 Απριλίου και ώρα 10:00 π.μ.

Το αίτημά μας στη Διοίκηση για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό δεν έγινε αποδεκτή. Αυτή η συνάντηση θα αφορούσε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα λειτουργήσουν οι 18 κλίνες ΜΕΘ που θα εγκαινιάσει.

Βεβαίως και χρειαζόμαστε επιπλέον κλίνες ΜΕΘ, έστω και προκατ, αλλά με τι προσωπικό; Την καμία πρόσληψη γιατρού ΜΕΘ; Τις χθεσινές προσλήψεις ανειδίκευτου επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού ή τους διαλυμένους μετά από 1 χρόνο εργαζόμενους στα τμήματα covid χωρίς καμιά ανταμοιβή;

Στο Νοσοκομείο μας εργάζονται περί τους 500 συμβασιούχους εργαζόμενους. Έτοιμοι να πεταχτούν στην ανεργία μόλις τελειώσουμε με την πανδημία.

Μετά από 1 χρόνο πανδημίας , οι επιλογές της Κυβέρνησης εξαθλίωσαν τις ζωές μας παραβιάζοντας βασικά εργασιακά δικαιώματα, ιδιαίτερα των νοσηλευτών και των γιατρών. Μπορεί να αποκτήσαμε εμπειρία αλλά η επιβάρυνση στη σωματική και ψυχική μας υγεία έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Μετά από 1 χρόνο τέλειωσαν οι δικαιολογίες και απαιτούμε:

Την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

Την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Την αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία

Την επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς όρους και προϋποθέσεις και

Να πάψει το κυνηγητό και οι δικαστικές διώξεις των συνδικαλιστών όταν λέγονται αλήθειες.