Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θεσσαλονίκη: Αναβιώνουν εφιαλτικές εικόνες στα νεκροταφεία της Θέρμης – Άνοιξαν 249 νέοι τάφοι

Όλο και πιο κοντά στο να αναβιώσουν οι εφιαλτικές εικόνες του Νοεμβρίου του 2020 και του Δεκεμβρίου, βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, καθώς τα περισσότερα από 1.000 κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται ημερησίως στη Μητροπολιτική Ενότητα και οι νεκροί γεμίζουν τα κοιμητήρια της πόλης.

Όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, στο μεγαλύτερο κοιμητήριο της πόλης, τα «Αναστάσεως του Κυρίου» που ανήκουν στον δήμο Θεσσαλονίκης και εντοπίζονται στη Θέρμη, έχουν ανοίξει τις τελευταίες ημέρες 249 νέοι τάφοι, εν αναμονή των μακάβριων αποτελεσμάτων από την επέλαση της πανδημίας στην πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, μέχρι την Πέμπτη οι υπηρεσίες του κοιμητηρίου είχαν σκάψει 249 νέους τάφους, υπό τον φόβο να αυξηθούν το επόμενο διάστημα οι νεκροί, κάτι το οποίο προβλέπουν και οι επιστήμονες, καθώς η πτώση των κρουσμάτων αναμένεται να φανεί αρχές Δεκεμβρίου, αλλά οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι θα αργήσουν να μειωθούν.

Κάθε μέρα στα κοιμητήρια «Αναστάσεως του Κυρίου», καταφθάνουν 2-3 σοροί νεκρών από COVID-19, αλλά κάποιες ημέρες καταφθάνουν σωρευτικά μέχρι και επτά πτώματα, διότι ορισμένες φορές οι νεκροί κρατούνται στα ψυγεία των νοσοκομείων για μέρες, ώστε να νεκρωθεί ο νέος κορονοϊός.

tafoi covid19 thermi2

Όπως λένε οι ίδιες πηγές, εάν παγιωθεί αυτός ο ρυθμός, των επτά νεκρών ανά ημέρα, τότε «θα έχουμε πρόβλημα».

Πάντως, στα κοιμητήρια της Θέρμης υπάρχει ελεύθερος χώρος για να ανοιχτούν ακόμη 150 νέοι τάφοι.

Το πρόβλημα πάντως διογκώνεται και από τη μεταφορά σορών από άλλες περιοχές, όπως τον δήμο Καλαμαριάς, ο οποίος διαθέτει μόνο ένα κοιμητήριο το οποίο δεν έχει διαθέσιμο χώρο και επίσης δεν προχωρούν γρήγορα οι διαδικασίες εκταφών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Σάββατο, από τα 6.154 νέα κρούσματα, τα 1.036 εντοπίστηκαν στη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.

Πηγή: makthes.gr