Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θεσσαλονίκη: Αντί να κάνουν προσλήψεις υγειονομικών, ανακυκλώνουν το ελάχιστο αποδεκατισμένο προσωπικό!

«Επόμενη πράξη του ίδιου εγκληματικού της έργου» χαρακτηρίζει η ΤΟ Υγείας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας την μετακίνηση προσωπικού από δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προς την Κλινική «Σαραφιανός» και τονίζει ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις αφού «υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι υγειονομικοί που περιμένουν να δουλέψουν».

Σε σχόλιο αναφέρει:

«Η απόφαση της κυβέρνησης να πάρει από το ήδη αποδεκατισμένο προσωπικό των νοσοκομείων για να επανδρώσει την ιδιωτική κλινική ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ, αντί να προσλάβει νέο, αποτελεί την επόμενη πράξη του ίδιου εγκληματικού της έργου.

Με την απόφαση της αυτή η κυβέρνηση προκαλεί ακόμα περισσότερη πίεση στο ΕΣΥ.

Υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι υγειονομικοί που περιμένουν να δουλέψουν. Γιατί αντί να τους προσλάβουν ανακυκλώνουν το ελάχιστο προσωπικό που είναι χτυπημένο από την εντατικοποίηση αλλά και από την ίδια την πανδημία;

Υπάρχουν επίσης δεκάδες δομές ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη που και το προσωπικό έχουν και τις υπόλοιπες προδιαγραφές πληρούν για να νοσηλεύσουν ασθενείς. Τις ξέρουν ποιες είναι, γιατί δεν τις επιτάσσουν;

Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους πρέπει να μπλοκάρουν την πολιτική που κοστολογεί ακριβά τη ίδια τους τη ζωή. Με την επιτυχία της απεργίας την Πέμπτη 26/11 να στείλει μαζικό μήνυμα αντίστασης και να απαιτήσει εδώ και τώρα άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και εργαστηρίων καθώς και μαζικές προσλήψεις μονίμων».