Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θεσσαλονίκη: Γιγαντοπανό της ΚΝΕ στην πρόσοψη του κτιρίου της Πολυτεχνικής Σχολής

Μήνυμα αγωνιστικού εορτασμού των 46 χρόνων από το ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου στέλνουν οι φοιτητές και η νεολαία της Θεσσαλονίκης.

Από νωρίς το πρωί οι Φοιτητικοί Σύλλογοι μετά και από τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων ξεκίνησαν την τριήμερη κατάληψη της Πολυτεχνικής Σχολής έχοντας προγραμματίσει πλούσια δραστηριότητα.

Παράλληλα με τη μάχη της πλατιάς ενημέρωσης, στους χώρους της κατάληψης μεταφέρονται κολάζ των Φοιτητικών Συλλόγων με το χρονικό του Πολυτεχνείου, ενώ από τη Φοιτητική Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες έχει δημιουργηθεί στο χώρο έκθεση φωτογραφικού υλικού με τίτλο «Δίνουμε το χέρι μας στα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και τον αγώνα μας!».

Από το χώρο του Πολυτεχνείου, ομάδες φοιτητών με τις αποφάσεις των συλλόγων τους ξεκινούν την πλατιά ενημέρωση του λαού της πόλης για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.

Στο χώρο ακούγονται δυνατά συνθήματα όπως «Το Πολυτεχνείο μένει ζωντανό, με τα μονοπώλια ή με το λαό», με περισσότερο κόσμο να φτάνει συνεχώς στον χώρο.

Μαζική και η παρουσία των μελών της ΚΝΕ, που νωρίτερα ανάρτησαν γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου της Πολυτεχνικής Σχολής στο οποίο αναγράφεται: «Νοέμβρης 1973 – Νοέμβρης 2019. Στη δικτατορία του κεφαλαίου καμία υποταγή, αγώνας, ρήξη, ανατροπή!».

Υπενθυμίζεται ότι η Οργάνωση Περιοχής Κ. Μακεδονίας της ΚΝΕ διοργανώνει σήμερα στις 8 μ.μ., εκδήλωση με τίτλο «46 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου… Έμπνευση – δύναμη στον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας», στο αμφιθέατρο «Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής. Θα μιλήσει ο Δ. Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα σε τραγούδια της περιόδου από το συγκρότημα της ΚΝΕ.