Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θεσσαλονίκη: «Δεν είναι εγκληματίες οι φοιτητές, έξω τα ΜΑΤ απ’ όλες τις σχολές»

Με δυναμική συγκέντρωση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ και πορεία στους δρόμους της πόλης Φοιτητικοί Σύλλογοι καταδίκασαν τη χθεσινοβραδινή επιχείρηση της Αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο, ενώ απαίτησαν το άνοιγμα των σχολών τους με όλα τα μέτρα προστασίας και να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες δυνάμεις των ΜΑΤ απέκλεισαν την κεντρική είσοδο του ΑΠΘ, μπροστά στην Πρυτανεία του Ιδρύματος στην οδό Εγνατία, όπου και τοποθετήθηκε κλούβα της Αστυνομίας.

Στη συνέχεια αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν και άλλες εισόδους της Πανεπιστημιούπολης, αλλά και την οδό Εθνικής Αμύνης, προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο στο Πανεπιστήμιο.

Στο πλευρό τους οι φοιτητές είχαν τους διδάσκοντες του Πανεπιστημίου, αλλά και τους εργαζόμενους του ΑΠΘ.

Με μια δυναμική πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης οι φοιτητές, οι διδάσκοντες και οι εργαζόμενοι του ΑΠΘ έφτασαν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία» και «Δεν είναι εγκληματίες οι φοιτητές, έξω τα ΜΑΤ απ’ όλες τις σχολές» είναι δύο από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία, με την οποία οι φοιτητές ξεκαθάρισαν ότι με την πάλη τους θα αντισταθούν στην επιχείρηση εκφοβισμού και επιβολής σιγής ασυρμάτου απέναντι στα δίκαια αιτήματά τους.

Να σημειωθεί ότι και σήμερα οι φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις που είχαν στήσει φραγμό στην Εγνατία μεταξύ Καμάρας και Συντριβανίου.

Στο αίτημα των φοιτητών, των διδασκόντων και των εργαζομένων του ΑΠΘ να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις, αυτές απάντησαν με απειλές.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι τονίζουν: «Αυτό που έχουμε ανάγκη δεν είναι οι κάμερες και η Αστυνομία, αλλά οι ανοιχτές σχολές, σπουδές με αξιοπρέπεια, πτυχία μοναδική προϋπόθεση για δουλειά με ενιαία κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα! Έχουμε ανάγκη από δωρεάν σίτιση και στέγαση, από μόνιμο προσωπικό για να ξαναλειτουργήσουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα! Θέλουμε όλα αυτά που μας έχει στερήσει η πολιτική όλων των κυβερνήσεων».

Ξεκαθαρίζουν ότι θα παραμείνουν σε αγωνιστική ετοιμότητα, διεκδικώντας το άνοιγμα των σχολών τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, ενώ ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για το συλλαλητήριο που διοργανώνουν αύριο στη 1 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

902.gr