Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θεσσαλονίκη – Εθνικιστικό συλλαλητήριο: Υπηρετώντας σχεδιασμούς σε πολλά επίπεδα

Με σύνθημα «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα» και διοργανωτές διάφορες εθνικιστικές και αντιδραστικές ομάδες, τοπικούς ιεράρχες, στελέχη της τοπικής διοίκησης, επιχειρηματίες κ.ά., προγραμματίζεται μάζωξη την Κυριακή 21/1 στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για αναβίωση των εθνικιστικών συλλαλητηρίων της δεκαετίας του 1990, αποπροσανατολίζοντας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και επικεντρώνοντας στο ζήτημα της ονομασίας, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον εθνικισμό και τον σοβινισμό, που είναι «βούτυρο στο ψωμί» των ευρωΝΑΤΟικών σχεδιασμών.

Σύμφωνα με τη λεγόμενη «Συντονιστική Επιτροπή του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία», στόχος της διοργάνωσης είναι «να ανατραπεί η υφιστάμενη πολιτική πλεύση που αποδέχεται σύνθετη ονομασία, η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία». Η αποθέωση της ονοματολογίας κάνει «γαργάρα» την ουσία των διεργασιών και των σχεδιασμών που υπηρετούν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, τα σχέδια δηλαδή της «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» της περιοχής στην αντιπαράθεσή τους και με τα υπόλοιπα ιμπεριαλιστικά κέντρα, προκειμένου να «τρέξουν» και τα αντίστοιχα επιχειρηματικά πρότζεκτ σε Ενέργεια, μεταφορές κ.ο.κ. Σχέδια που για να «περπατήσουν» ανακατεύουν αλυτρωτισμούς, εθνικισμούς και τον κοσμοπολιτισμό σε ένα επικίνδυνο για τους λαούς μείγμα, αξιοποιώντας την τακτική του «διαίρει και βασίλευε», όπως δείχνει και η πρόσφατη Ιστορία.

Αλλωστε, με τις τοποθετήσεις τους σε ΜΜΕ όλες αυτές τις μέρες, μια σειρά εκ των ομιλητών στη μάζωξη, όπως π.χ. ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Φρ. Φραγκούλης, ο «στρατηγικός σύμβουλος» Ν. Λυγερός κ.ά., επιβεβαιώνουν ότι οι δυνάμεις που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο κάθε άλλο παρά αμφισβητούν τις στρατηγικές επιδιώξεις της αστικής τάξης και το ευρωΝΑΤΟικό πλαίσιο, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, που εκφράζουν και «αναζητήσεις» τμημάτων της αστικής τάξης για τον προσανατολισμό των διεθνών συμμαχιών της, για το αν είναι αρκετά τα «ανταλλάγματα» που θα πάρει «η χώρα» (βλ. η αστική τάξη) μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο κ.λπ.

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη – με «μοχλό» και το ονοματολογικό – βρίσκονται κάθε είδους ζυμώσεις και διεργασίες ανάμεσα σε ακροδεξιές και αντιδραστικές ομάδες και λοιπά μορφώματα, με στόχο τη διαμόρφωση νέων αντιδραστικών σχημάτων.

Πηγή: 902.gr