Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση ενημέρωσης του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό

Εκδήλωση – συζήτηση για το ασφαλιστικό, ενόψει του συλλαλητηρίου του, στις 30 Νοεμβρίου, πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, απόψε, σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

«Το «νέο Ασφαλιστικό» της κυβέρνησης της ΝΔ δεν είναι και τόσο «νέο», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης και πρόσθεσε: «Αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση της αντιασφαλιστικής νομοθεσίας που απορρέει από τις αποφάσεις της ΕΕ, εδώ και κοντά τρεις δεκαετίες, υλοποιείται διαδοχικά από τις αστικές κυβερνήσεις, με πιο πρόσφατο τον εμβληματικό νόμο – λαιμητόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Στολτίδης τόνισε ότι «η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, την ίδια στιγμή που ακυρώνει όλη τη βασική μορφή υπολογισμού του νόμου Κατρούγκαλου, διατηρεί και εδραιώνει οριστικά όλο το πλαίσιο των μειώσεων» στις συντάξεις, καθώς και ότι «πάνω σε αυτό το έδαφος πατά σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και βάζει σε νέα φάση την πορεία της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης» και πρόσθεσε:

«Προχωράμε αποφασιστικά για τα συλλαλητήρια στις 30 του Νοέμβρη, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, που πήραν την πρωτοβουλία αυτή μέσα από τη ΣΕΑ. Στηρίζουμε την κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 14 Δεκέμβρη για τη διεκδίκηση του δώρου που τους κατάργησαν».

Εκ μέρους των συνταξιουχικών οργανώσεων μίλησε ο Βασίλης Ρέβας, αναφέροντας τις μεταβολές που επήλθαν τα τελευταία χρόνια στο ασφαλιστικό και συμπίεσαν περαιτέρω το εισόδημα των συνταξιούχων.