Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θεσσαλονίκη: Επίθεση φασιστοειδών σε φοιτητές έξω απ’ το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Η Τομεακή Οργάνωση Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ καταγγέλλει την επίθεση περιθωριακών, ακροδεξιών-φασιστικών στοιχείων σε φοιτητές, μέλη φοιτητικών συλλόγων την Τρίτη 28/9 έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Όπως σημειώνει, «η επίθεση με καδρόνια, λοστούς και φωτοβολίδες από κουκουλοφόρους που βγήκαν μέσα από το προαύλιο του σχολείου είναι μια απαράδεκτη εικόνα, δεν έχει καμία σχέση με τους μαθητές, τα Μαθητικά Συμβούλια και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους. Πόσο μάλλον σε σχολεία τα οποία όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα των μαθητών στην περιοχή».

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ αναφέρει ακόμη:

«Οι μαθητές του ΕΠΑΛ και όλων των σχολείων της Σταυρούπολης, η νεολαία της Δυτικής Θεσσαλονίκης έχουμε πείρα, θα απομονώσουμε από τα σχολεία και την γειτονιά μας τους φασίστες, όπως έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Είναι το καλύτερο στήριγμα της κυβέρνησης και της αντιεκπαιδευτικής της πολιτικής, ακριβώς γιατί πάντα είναι απέναντι από τις διεκδικήσεις των μαθητών, τα αιτήματα, τις γενικές συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις τους. Είναι το στήριγμα του συστήματος που μας βυθίζει στην αμορφωσιά, τα κενά σε εκπαιδευτικούς, εργαστήρια και απαραίτητο εξοπλισμό, που μας στερεί την δυνατότητα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που μας θέλει ανήλικους τζάμπα εργάτες ή ” σύγχρονους δούλους” για τα κέρδη των αφεντικών τους. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος απέναντι στο οργανωμένο μαθητικό , φοιτητικό και λαϊκό κίνημα .

Ένα χρόνο από την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ και 8 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μαχαίρι φασίστα, οι μαθητές δεν σταματάμε την πάλη ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που το γεννά. Δυναμώνουμε την συλλογικότητα, την οργάνωση σε κάθε σχολείο, τάξη και τμήμα, ενώνουμε τις δυνάμεις σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δήμο και πανελλαδικά μέσα από τις συντονιστικές επιτροπές μας, βγαίνουμε στην αντεπίθεση για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό!

Απομονώνουμε τους φασίστες και τους εθνικιστές από τα σχολεία και τις γειτονιές μας, του στέλνουμε εκεί όπου ανήκουν στο περιθώριο της κοινωνίας και τα σκουπίδια της ιστορίας! Οι φασίστες και στη Δυτική Θεσσαλονίκη θα μείνουν κρυμμένοι στις φωλιές τους κάτω από τη μαζική απομόνωση λαού και νεολαίας.

Σε αυτόν τον αγώνα τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, μαζί με τους εκατοντάδες συμμαθητές μας του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και όλης της περιοχής! Με τη δύναμη της γνώσης μπορούμε να γνωρίσουμε τον κόσμο, με την δύναμη της οργάνωσης μπορούμε να τον αλλάξουμε! Οι μαθητές μέσα από την οργάνωση τους θα βάλουν στο περιθώριο τέτοια στοιχεία, θα οργανώσουν την πάλη τους για το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει!».

Επίθεση από φασιστοειδή σε μέλη φοιτητικών συλλόγων

Επίθεση από περιθωριακά, φασιστικά στοιχεία με πέτρες, καδρόνια και φωτοβολίδες δέχθηκαν νωρίτερα σήμερα το πρωί μέλη φοιτητικών συλλόγων στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κτίριο που στεγάζονται το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης με αφορμή την επίθεση που δέχθηκαν φοιτητές από φασιστικά στοιχεία την προηγούμενη βδομάδα στο ίδιο σημείο.

Η ένταση συνεχίστηκε με εμπλοκή, ενώ μέχρι στιγμής υπάρχουν πληροφορίες για δύο φοιτητές με ελαφρά τραύματα στο κεφάλι.

Στη συνέχεια στο σημείο κατέφθασε μια διμοιρία των ΜΑΤ, ενώ μέλη φοιτητικών συλλόγων πραγματοποίησαν νέα πορεία στους δρόμους της Σταυρούπολης.

Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, μαζί με άλλους μαζικούς φορείς της περιοχής καλούν σε συγκέντρωση καταδίκης και απομόνωσης των φασιστικών στοιχείων, αύριο Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη στην πλατεία Τερψιθέας στις 6.30 μ.μ.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα