Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θεσσαλονίκη: Η δημοτική αρχή Ζέρβα πέταξε στα σκουπίδια την κραυγή αγωνίας υγειονομικών και λαού (VIDEO)

Στα σκουπίδια πέταξε η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης την κραυγή αγωνιάς υγειονομικών και λαού, όπως αυτή μεταφέρθηκε με ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και καταψηφίστηκε, κατά την προχθεσινή συνεδρία.

Μάλιστα, η συνεδρίαση αυτή μεθοδευμένα εξελίχθηκε σε μαραθώνια,  με στόχο ακριβώς να μην υπερψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Χαρακτηριστικό είναι ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα που κατατέθηκε από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»  για τρίτη συνεχή φορά σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, (χωρίς να φτάνει ποτέ με διάφορα προσχήματα σε ψηφοφορία) έφτασε να συζητηθεί στην προχθεσινή συνεδρίαση (που ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα) στις 12 η ώρα το βραδύ, και αφού είχαν προηγηθεί μακροσκελής τοποθετήσεις δημοτικούς συμβούλων για θέματα έκτος της πανδημίας. Στις 11.55 το βραδύ η διοίκηση κατέθεσε δεύτερο ψήφισμα  «σαν σανίδα σωτηρίας της, τη τελευταία στιγμή», το ψήφισμα της Ένωσης Δήμων.

«Ένα απαράδεκτο ψήφισμα, αντιγραφή των δηλώσεων και ευχών Μητσοτάκη, που η εγκληματική πολιτική του (όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) ευθύνεται για το σημερινό δράμα», όπως σημείωσε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Θεσσαλονίκης,  μιλώντας στον «904 Αριστερά στα fm». «Για μια ακόμα φορά η διοίκηση του δήμου, μπροστά στην υγεία του λαού επέλεξε την υπεράσπιση του κόμματος της, της κυβέρνησης, των ιδιωτικών συμφερόντων στη διαχείριση της πόλης και ιδιαίτερα στην υγεία του λαού», είπε.

Η  «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης με ανακοίνωση της χαρακτηρίζει ως ανήκουστο το ότι «ο δήμαρχος μιας πόλης με πανευρωπαϊκή τραγική πρωτιά σε όλους τους δείκτες της πανδημίας, με σύστημα Υγείας (πανθομολογουμένως) σε κατάρρευση, δηλώνει περήφανος γι’ αυτή την πόλη. Γιατί -λέει- θα αναμορφώσει την Αριστοτέλους, το Διοικητήριο, τη ΔΕΘ, την παραλία. Κατηγορώντας όσους δεν συμμερίζονται την περηφάνια του ότι “ζουν σε άλλη πόλη”».

Παράλληλα τονίζει πως «με περισσή υποκρισία ευχαρίστησε τους μαχητές των νοσοκομείων (που κι αυτοί μετρούν θύματα και νεκρούς στο καθήκον). Και γύρισε επιδεικτικά την πλάτη στην κραυγή αγωνίας τους για το σύστημα Υγείας που έχει καταρρεύσει και στέλνει στα σπίτια τους ασθενείς, θετικούς ακόμα στον κορονοϊό, γιατί δεν έχει άλλες κλίνες, διαδίδοντας πλατιά την πανδημία, ακυρώνοντας ακόμα και το lockdown».

Σημειώνει πως η διοίκηση καταψήφισε το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που αποτύπωνε τα αιτήματα ειδικών, γιατρών, νοσηλευτών, που ζητούσε την επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων, τη δέσμευση ξενοδοχείων για όσους εξέρχονται από τα νοσοκομεία θετικοί στο ιό, αλλά και ελέγχους της δημοτικής αστυνομίας στους χώρους δουλειάς «γιατί η ιδεολογία και πολιτική που ακολουθεί δεν λυγίζει ούτε μπροστά στα εκατομμύρια θυμάτων όχι μόνο του κορονοϊού, αλλά της εμπορευματοποίησης της Υγείας».

Αντ’ αυτού η διοίκηση παρουσίασε σαν σανίδα σωτηρίας της την τελευταία στιγμή ένα ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), το οποίο και χαρακτηρίζει ως απαράδεκτο και «copypaste των δηλώσεων και ευχών Μητσοτάκη, που η εγκληματική πολιτική του (όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) ευθύνεται για το σημερινό δράμα».

Επίσης, η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνει πως «το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου που συζητήθηκε δεν ήταν παρά αντιγραφή προηγούμενων ανολοκλήρωτων προγραμμάτων, επικαιροποίηση της στρατηγικής τουριστικοποίησης της πόλης (που εξαϋλώθηκε σε μια νύχτα από την πανδημία) προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων (αναμόρφωση Αριστοτέλους, παραλίας, ΔΕΘ, Διοικητηρίου), παραπέρα υποβάθμιση των γειτονιών και των αναγκών τους σε σχολεία (που συρρικνώνονται παραπέρα με “σαρδελοποίηση” των μαθητών και κινδύνους για την υγεία τους), ελεύθερους χώρους, πράσινο κλπ.» και αναφέρει ως συμπέρασμα πως «για μια ακόμα φορά η διοίκηση του δήμου μπροστά στην υγεία του λαού επέλεξε την υπεράσπιση του κόμματός τους, της κυβέρνησης, των ιδιωτικών συμφερόντων στη διαχείριση της πόλης και ιδιαίτερα στην υγεία του λαού»