Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θεσσαλονίκη: Η μαζική λαϊκή κινητοποίηση ακύρωσε την εκδήλωση των φασιστών του «Ιερού Λόχου»

Σε κάθε γειτονιά της Θεσσαλονίκης, οι φασίστες του «Ιερού Λόχου» απομονώθηκαν μετά από τη μαζική λαϊκή κινητοποίηση και το κάλεσμα συνδικάτων και μαζικών φορέων για επαγρύπνηση, προκειμένου να ματαιωθεί η εκδήλωση.

Αρχικά, οι φασίστες είχαν προγραμματίσει την εκδήλωση στο στρατόπεδο Κόδρα του Δήμου Καλαμαριάς. Η άμεση αντίδραση συνδικάτων και μαζικών φορέων, είχε ως αποτέλεσμα οι φασίστες να τα μαζέψουν άρον-άρον από το στρατόπεδο και να μεταφέρουν την εκδήλωση στο κινηματοθέατρο «Άστρον» στη Μενεμένη, αφού ο Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, τους το παραχώρησε!

Μετά από παρέμβαση του υποψηφίου Δήμαρχου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Γιάννη Νοτάκη, ο Λ. Κυρίζογλου δήλωσε ότι δεν ήξερε(!) τι εστί «Ιερός Λόχος» και ότι αίρει την άδεια παραχώρησης του χώρου στους οργανωτές, καλώντας και την αστυνομία να διαφυλάξει το χώρο.

Η άμεση παρέμβαση και στη Μενεμένη, είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση της φασιστικής εκδήλωσης, ενώ, το απόγευμα, μαζικοί φορείς και σωματεία της Καλαμαριάς πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, τονίζοντας ότι η απομόνωση των φασιστών είναι υπόθεση των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος.

Πηγή: 902.gr