Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θεσσαλονίκη: Η μαζικότερη αντιιμπεριαλιστική πορεία των τελευταίων χρόνων (ΦΩΤΟ)

Στο Άγαλμα Βενιζέλου ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη αντιιμπεριαλιστική πορεία των τελευταίων ετών, στο πλαίσιο του φετινού 46ου εορτασμού του Πολυτεχνείου, όπως χαρακτηρίστηκε από τους διοργανωτές, η αποψινή στη Θεσσαλονίκη.

Η μεγαλειώδης πορεία πριν καταλήξει στο Άγαλμα Βενιζέλου πέρασε από το αμερικανικό προξενείο όπου σαν βροχή έπεφταν τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, όπως «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί».

Μάλιστα εκτυλίχθηκε και ένα συγκλονιστικό στιγμιότυπο όταν τρεις φοιτήτριες άρχισαν να τραγουδούν το «Ακορντεόν», όπου όταν το τραγούδι προχώρησε και έφτασε στο στίχο «δεν θα περάσει ο φασισμός», σύσσωμη η πορεία επαναλάμβανε τους συγκεκριμένους στίχους, δονώντας την ατμόσφαιρα. (Δείτε εδώ σε video το συγκεκριμένο στιγμιότυπο).

Στην κεφαλή της πορείας ήταν ο ΣΦΕΑ με το πανό του. Ακολουθούσαν τα μπλοκ της ΕΔΥΕΘ, των Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων που ήταν ιδιαιτέρως μαζικά, ως αποτέλεσμα και των τελευταίων θετικών και ελπιδοφόρων διεργασιών που συντελούνται στους φοιτητικούς συλλόγους. Στα συγκεκριμένα μπλοκ συμμετείχαν και Κύπριοι φοιτητές της «Προοδευτικής». Επίσης ιδιαιτέρως μαζικά ήταν και τα μπλοκ των μαθητών με το Συντονιστικό τους, ενώ αμέσως μετά ακολουθούσαν τα πανό των εργατικών σωματείων, της ΟΓΕ κλπ.

Εξάλλου, πολύ μαζικά και ισχυρά ήταν τα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Το σύνθημα «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά» κυριάρχησε στα μαζικά νεολαιίστικα μπλοκ.

Σε ανακοίνωση των συνδικαλιστών και φοιτητών των Φοιτητικών Συλλόγων που συμμετείχαν στο μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης τονίζεται:

«Χαιρετίζουμε τους 30 φοιτητικούς συλλόγους και τους χιλιάδες φοιτητών που συμμετείχαν μαζικά στα πιο μεγάλα φοιτητικά συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων μαζί με δεκάδες φορείς και εργατικά σωματεία της πόλης. Αυτή η μαζική συμμετοχή δεν είναι τυχαία. Προέκυψε μέσα από τις μαζικές διαδικασίες των συλλόγων μας το προηγούμενο διάστημα. Επιτεύχθηκε από τον πανελλαδικό συντονισμό των 79 φοιτητικών συλλόγων, από τον συντονισμό το Σάββατο 16/11, 20 φοιτητικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη.

Οι χιλιάδες φοιτητές και λαού μας γεμίζουν αισιοδοξία ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε! Να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ και κεφαλαίου στις σπουδές και τις ζωές μας. Να διεκδικήσουμε αποφασιστικά όσα έχουμε ανάγκη!

Χωρίς να χάσουμε χρόνο, να μπούμε τώρα πιο πολλοί στον αγώνα, στη συζήτηση στα αμφιθέατρα, στις Γενικές Συνελεύσεις στις νέες κινητοποιήσεις.»

thessaloniki1 thessaloniki2 thessaloniki4 thessaloniki5 thessaloniki6 thessaloniki7 thessaloniki8 thessaloniki9

Πηγη: 902.gr