Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση στη Σταυρούπολη κατά του φασισμού

Δύο συγκεντρώσεις  στη δυτική Θεσσαλονίκη, σε μικρή απόσταση η μία από την άλλη, στη σκιά των επεισοδίων από τα φασιστοειδή στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης τις προηγούμενες ημέρες. Ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να έρθουν σε επαφή οι συμμετέχοντες στις δύο κινητοποιήσεις.

Μέλη της φασιστικής οργάνωσης «Ιερός Λόχος» έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Τερψιθέας, στη Σταυρούπολη, ύστερα από σχετικό κάλεσμα. Ως απάντηση, μέλη συλλογικοτήτων και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς απηύθυναν κάλεσμα σε “αντιφασιστική” κινητοποίηση, με σημείο συγκέντρωσης το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Σύμφωνα με το voria.gr, ομάδες αντιεξουσιαστών έχουν παραταχθεί στο πεζοδρόμιο μπροστά από το στρατόπεδο Παύλου Μελά, στην οδό Λαγκαδά, σχηματίζοντας μια ανθρώπινη αλυσίδα, ενώ το «παρών» δίνουν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Νωρίτερα οι αντιεξουσιαστές βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τα ΜΑΤ, φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού και της αστυνομίας. Οι αντιεξουσιαστές μάλιστα προσπάθησαν και προηγουμένως να προσεγγίσουν την πλατεία Τερψιθέας όπου βρίσκονται τα μέλη του Ιερού Λόχου, ωστόσο τους εμπόδισαν οι αρχές.

vivlio mpelogiannis