Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θεσσαλονίκη: ΚΚΕ, ΚΝΕ, σωματεία και φορείς τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου

Κατάθεση στεφάνων έγινε νωρίς το μεσημέρι από εκπροσώπους συνδικάτων και φορέων της Θεσσαλονίκης, τον ΣΦΕΑ, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο μνημείο του Πολυτεχνείου στο ΑΠΘ, ενώ την ίδια ώρα γινόταν συγκέντρωση έξω από το Αμερικάνικο Προξενείο.

Συγκεκριμένα, στεφάνια κατέθεσαν αντιπροσωπείες του ΣΦΕΑ, εργατικών σωματείων, της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, φοιτητικών συλλόγων, της ΟΓΕ, της ΕΔΥΕΘ και της ΕΔΟΝ ενώ ακολούθησαν τα στεφάνια της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΟΠ Κ. Μακεδονίας της ΚΝΕ.

«Τιμή και δόξα στους νεκρούς του Πολυτεχνείου, τιμή και δόξα στους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου», δήλωσε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, ο οποίος εκπροσώπησε την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, και πρόσθεσε πως τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα μετά από 47 χρόνια, ενώ φέτος αποκτούν ακόμα ένα περιεχόμενο, αυτό της υπεράσπισης της Υγείας του λαού.

Χαρακτήρισε απαράδεκτη την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων της κυβέρνησης, σχολιάζοντας πως είναι έωλες οι δικαιολογίες ότι αυτό έγινε για υγειονομικούς λόγους. Η κυβέρνηση προσπαθεί να παρεμποδίσει το μήνυμα του πολυτεχνείου να φτάσει σε όσο περισσότερες καρδιές, να ξυπνήσει μνήμες και να απεμπολήσει νέους αγώνες, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Κατσαρός, από τον ΣΦΕΑ 1967-1974 δήλωσε πως τα σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία- Ελευθερία» παραμένουν ζωντανά και στο σήμερα, «ενώ ιδιαίτερα επίκαιρα ήταν και τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που κοσμούσαν την πύλη του Πολυτεχνείου, γιατί διανύουμε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη Αμερικανική βάση από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Θεωρούμε ότι ο αγώνας για την εκπλήρωση αυτών των συνθημάτων και ιδανικών συνεχίζεται, και εμείς ως ΣΦΕΑ συμμετέχουμε»