Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θεσσαλονίκη: Μαζική – μαχητική καταδίκη του νομοσχεδίου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, φοιτητές, μαθητές εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί, με μια φωνή, καταδίκασαν το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στο πλευρό των Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ, αλλά και φοιτητών του ΠΑΜΑΚ και του ΔΙΠΑΕ βρέθηκαν Σωματεία Εργαζομένων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εκπαιδευτικοί, η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και οι εργαζόμενοι του ΑΠΘ, μετά από απόφαση της ΟΔΠΤΕ.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Δημήτρης Περδίκης, μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, που σημείωσε μεταξύ άλλων: «Οι χθεσινές μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα σε ολόκληρη την Ελλάδα στέλνουν ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση! Το νομοσχέδιό τους δεν ταιριάζει με τις ανάγκες μας, δεν χωράει τα όνειρά μας! Οι φοιτητές καταψηφίζουμε, δεν θα εφαρμοστεί!

Δεν παζαρεύουμε τα όνειρά μας, δεν θα καθίσουμε θεατές μπροστά στο διαχρονικό σχέδιό τους να διαμορφώσουν ένα Πανεπιστήμιο μακριά από τις ανάγκες μας και πιο κοντά στα κέρδη των λίγων. Δεν θα φοβηθούμε από την ένταση της καταστολής.

Τους το είχαμε δηλώσει εξαρχής, όσο αυτοί σπέρνουν ανέμους τρομοκρατίας και φόβου τόσο θα θερίζουν θύελλες ανυποχώρητου αγώνα και συλλογικής πάλης. Το επιβεβαιώσαμε τις προηγούμενες μέρες, το επιβεβαιώνουμε σήμερα, θα συνεχίσουμε αύριο!».

thessaloniki fitites8 thessaloniki fitites7 thessaloniki fitites6 thessaloniki fitites5 thessaloniki fitites4 thessaloniki fitites3 thessaloniki fitites2 thessaloniki fitites1
Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης. «Στους δρόμους είναι οι φοιτητές, δώστε λεφτά να ανοίξουν οι σχολές», «30 εκατομμύρια για τους φοιτητές και όχι για αστυνομία και διαγραφές», «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία, οι φοιτητές ζητούν μόρφωση και Υγεία», «Δώστε λεφτά για ΜΕΘ και Παιδεία, όχι για καταστολή και τρομοκρατία». Αυτά και άλλα συνθήματα ακούστηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Περνώντας από το προξενείο των ΗΠΑ, η πορεία σταμάτησε και το σύνθημα «Δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία» αντήχησε, με τους φοιτητές να καταγγέλλουν από τα μεγάφωνα την υποκρισία της κυβέρνησης που χρυσοπληρώνει με δισεκατομμύρια πολεμικούς εξοπλισμούς, την ώρα που οι σχολές τους παραμένουν κλειστές και η χρηματοδότηση της Παιδείας μειώνεται.


Η μαχητική πορεία, πορεύτηκε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ενώ στην συνέχεια κατέληξε και πάλι στο άγαλμα του Βενιζέλου. Εκεί οι φοιτητές, ξεκαθάρισαν ότι ο νόμος αυτός θα μείνει στα χάρτια.

Πηγή: 902.gr

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων