Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θεσσαλονίκη: Με υποδειγματική συγκέντρωση το ΠΑΜΕ τίμησε τους αγώνες της εργατικής τάξης

Τους αγώνες της εργατικής τάξης και τις θυσίες όσων συνέβαλαν και έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για τα εργατικά δικαιώματα τίμησαν και φέτος, τηρώντας τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, μέλη εργατικών συνδικάτων και του ΠΑΜΕ.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου, με τήρηση των αποστάσεων για τη μη διάδοση του κορονοϊού και με μέσα ατομικής προστασίας. Ο κεντρικός ομιλητής, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης Θανάσης Κουτσουράς, ανέφερε ότι οι αγώνες της εργατικής τάξης είναι και σήμερα επίκαιροι, σε μια συγκυρία που εξαιτίας -ή και με αφορμή- την πανδημία του κορονοϊού, αυξάνεται από την εργοδοσία και το κεφάλαιο η πίεση στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης και Γιάννης Δελής.

«Και η πανδημική κρίση δείχνει ότι το σύστημα είναι ξεπερασμένο, γίνεται πιο επικίνδυνο, ακριβώς για αυτό γίνεται και πιο ορατός ως πραγματικός εχθρός» δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης και συνέχισε : «Με όπλα, την πείρα και τα συμπεράσματα από την οργανωμένη πάλη και με παρακαταθήκη τους αγώνες των νεκρών ηρώων της τάξης μας, που φώτισαν το δρόμο, μπορούν εργάτες και λαϊκά στρώματα να στοχεύσουν στη καρδιά αυτού του επικίνδυνου εχθρού, του καπιταλισμού και να τον στείλουν τα κιτάπια της ιστορίας. Υπάρχουν σήμερα οι όροι στην παραγωγή, για μια καλύτερη ζωή, για έναν δρόμο ανάπτυξης, που να καλύπτει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».

Μετά την ολοκλήρωση της κεντρικής ομιλίας, δεκαμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ και των δυνάμεων που συσπειρώνονται σε αυτό, επισκέφθηκε τη θέση που βρισκόταν παλαιότερα το Μνημείο του Εργάτη στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου και κατέθεσε στεφάνια.