Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θεσσαλονίκη: Πανίσχυρο μήνυμα καταδίκης της κατάπτυστης ελληνοαμερικάνικης συμφωνίας

Tη αντίθεση τους στη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις εξέφρασαν διαδηλωτές που πήραν μέρος στη συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας που ακολούθησε, απόψε, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στη συμφωνία.

Στη συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου έδωσαν το παρών μέλη του φιλειρηνικού κινήματος, εργατικών σωματείων, σύλλογοι φοιτητών, γυναικών και άλλοι μαζικοί φορείς. Εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα μίλησε ο καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ, Γιώργος Μαργαρίτης.  Ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στην προσπάθεια της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης να «εφησυχάσουν, να αποκοιμίσουν τον ελληνικό λαό ώστε να μπορούν ανενόχλητες να εφαρμόσουν την πολιτική της απόλυτης εκχώρησης κυριαρχίας και δικαιωμάτων»

Ακολούθησε πορεία, με αντιπολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, μέχρι το αμερικάνικο προξενείο, όπου συμβολικά εκτέθηκε ένα φέρετρο με τη σημαία της Ελλάδας να μαρτυρά τους επικίνδυνους και θανατηφόρους κινδύνους που φέρνει στο λαό μας και ιδιαίτερα στη νέα γενιά η ολοένα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.. Στην οδό Τσιμισκή, στο ύψος του προξενείου, έκαψαν σημαία των ΗΠΑ. Η πορεία ολοκληρώθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου.

thessaloniki2 thessaloniki3 thessaloniki4 thessaloniki5 thessaloniki6 thessaloniki7