Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θεσσαλονίκη: Πορεία από την Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη

Με κεντρικό σύνθημα “Θεσσαλονίκη -Λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών” εκατοντάδες άτομα πραγματοποίησαν απόψε συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) προκειμένου – όπως ανέφερεαν – να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη διέλευση Αμερικανο-νατοϊκών ελικοπτέρων και εξοπλισμού από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και σημαίες της ΕΔΥΕΘ συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου. Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές φέτος συμπληρώνονται “20 χρόνια της επέμβασης και του βρώμικου πολέμου του ΝΑΤΟ , ΗΠΑ και ΕΕ ενάντια στη Γιουγκοσλαβία ενός πολέμου που οριστικοποίησε τη βίαιη διάλυση του ενιαίου αυτού κράτους”.

Μιλώντας στην συγκέντρωση ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ Νίκος Ζώκας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετατρέπει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης “σε βάση αμερικανικών ελικοπτέρων”, “πύλη εισόδου και μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού” κι ότι “….παίζει το ρόλο του “γεωπολιτικού μεντεσέ” του ιμπεριαλισμού στην περιοχή, εμπλέκει τη χώρα μας βαθιά στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των Αμερικανο-νατοικών και με την πρόσφατη συμφωνία των Πρεσπών κόπιασε βαριά για να μαντρώσει στη φυλακή του ΝΑΤΟ το λαό της πΓΔΜ ενώ έπεται συνέχεια και για άλλους λαούς…”

Η πορεία των διαδηλωτών κινήθηκε στον κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Στην οδό Τσιμισκή, έξω από το εμπορικό κέντρο στο κτήριο όπου στεγάζεται το προξενείο των ΗΠΑ, έγραψαν συνθήματα στο πεζοδρόμιο. Στη συνέχεια η πορεία κατέληξε στην κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.