Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Πορεία του ΚΚΕ για το έγκλημα στα Τέμπη και την αστυνομική καταστολή (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το έγκλημα στα Τέμπη και την αστυνομική βία και καταστολή που εκδηλώθηκε σήμερα στο Λευκό Πύργο, καταδίκασαν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με μαζική πορεία που πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κέρδη βουτηγμένα στου λαού το αίμα, ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα», οι διαδηλωτές, ξεκίνησαν από τον Λευκό Πύργο, το σημείο όπου το πρωί, δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ ο βουλευτής του Κόμματος και άλλα μέλη, όταν αναρτούσαν συμβολικά γιγαντοπανό που κατήγγειλε τις εγκληματικές ευθύνες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Η πολυπληθής πορεία διέσχισε την παραλία και κατέληξαν στην συμβολή Εγνατίας με πλατεία Αριστοτέλους.

«Κάνει πολύ μεγάλο λάθος αν νομίζει ότι με την καταστολή κατά του ΚΚΕ η κυβέρνηση θα σταματήσει το ποτάμι οργής για το έγκλημα των Τεμπών», ξεκαθάρισε ο βουλευτής του Κόμματος, Γιάννης Δελής.

Εκεί οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για την Τετάρτη 8 Μάρτη στο φοιτητικό και μαθητικό συλλαλητήριο, στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου και στο συλλαλητήριο με εργατικά σωματεία και συλλόγους γυναικών, στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα