Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο του ΚΚΕ κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών (ΦΩΤΟ)

Συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών διοργάνωσε απόψε, στο άγαλμα του Βενιζελου στη Θεσσαλονίκη, η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

“Όχι στη Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, Όχι στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Όχι στον αλυτρωτισμό και στον εθνικισμό. Ναι στη φιλία, την αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών”, είπε στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, αναφέροντας τα συνθήματα της συγκέντρωσης. Ο κ. Ζαριανόπουλος, εξήγησε τη θέση του ΚΚΕ και έβαλε κατά των αστικών κομμάτων για τη στάση τους απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

thessaloniki15

“Όλοι στη θέση τους, λοιπόν. Με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την Ε.Ε….Το μοναδικό κόμμα που απέμεινε, που πραγματικά είναι αντίθετο στην ουσία της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι το ΚΚΕ” τόνισε ο κ. Ζαριανόπουλος και αφού προειδοποίησε για τις “ενδεχόμενες επιπτώσεις στους λαούς της περιοχής”, συνέχισε: “Το ΚΚΕ σας καλεί στο μόνο δρόμο διεξόδου για το λαό μας. Ελάτε μαζί του. Συστρατευτείτε με το ΚΚΕ, όπως πολλοί άλλοι που δε συμφωνούν σε όλα μαζί του…Ελάτε να συνεχίσουμε την πάλη κατά των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας”.

thessaloniki13

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη το προξενείο των ΗΠΑ, όπου διαδηλωτές έκαψαν μια αμερικάνικη σημαία και έγραψαν συνθήματα στο πεζοδρόμιο, ενώ ολοκλήρωσαν την πορεία τους στην πλατεία Αριστοτέλους.

thessaloniki12

thessaloniki11