Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θεσσαλονίκη: «Το μέλλον μας δεν είναι η σύγχρονη σκλαβιά»

«Το μέλλον μας δεν είναι η σύγχρονη σκλαβιά» ήταν το μήνυμα που έστειλαν χιλιάδες λαού στη συγκέντρωση του ΚΚΕ από τη Θεσσαλονίκη με τη συγκέντρωση στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου. Η απόφαση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας να παλέψει, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα εκφράστηκε με αποφασιστικότητα.

thessaloniki kke 5

Τα συνθήματα «Εμπρός λαέ άλλαξε σελίδα, με το ΚΚΕ η μόνη σου ελπίδα», «Το μέλλον μας δεν είναι η σύγχρονη σκλαβιά, δουλειά με δικαιώματα, ζωή με ιδανικά» έδωσαν τον τόνο και στην πορεία. Η συγκέντρωση έκλεισε με το σύνθημα «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός» να δονεί την ατμόσφαιρα.

thessaloniki kke 6

Στην κεντρική του ομιλία το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Κώστας Παρασκευάς χαρακτήρισε ” αντεργατικό” το νομοσχέδιο , επισημαίνοντας ότι “πατάει πάνω” σε άλλες αντεργατικές προβλέψεις και νόμους “προηγούμενων κυβερνήσεων” και κάλεσε την κυβέρνηση να μην το καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή ενώ έβαλε ιδιαίτερα ενάντια στις ρυθμίσεις του χρόνου διευθέτησης του ωραρίου εργασίας.

thessaloniki kke 7

“Οι εργαζόμενοι δε δουλεύουν υπερωρίες, για να μην τις πληρώνονται. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν υπερωρίες, από ανάγκη. Σε αυτήν την ανάγκη, πατούν οι εργοδότες και το μεγάλο κεφάλαιο για να αυξάνουν τα κέρδη τους” τόνισε ο ομιλητής και συνέχισε : “Όμως, η δύναμη των εργαζομένων δεν βρίσκεται στην ατομική σύμβαση και στην ατομική ευθύνη, βρίσκεται στη συλλογικότητα, στα συνδικάτα…Ο νόμος τους ακόμη κι αν ψηφιστεί θα καταργηθεί στην πράξη… Εδώ είναι Ελλάδα, υπάρχει ταξικό εργατικό κίνημα, υπάρχει το ΠΑΜΕ. Υπάρχει το ΚΚΕ”.

thessaloniki kke 8

“Όπως εοπε κλείνοντας την ομιλία του ο Κώστας Παρασκευάς: “Η βαρβαρότητα που ζούμε δεν μπορεί να συνεχίζεται. Το σύστημα εκμετάλλευσης δεν μπορεί να διαιωνίζεται. Ας αναλάβει ο καθένας μας την ευθύνη να βάλει το δικό του λιθαράκι γι’ αυτό. Για να πάψουν οι νέες γενιές να ζουν τον εφιάλτη της εκμετάλλευσης».

thessaloniki kke 9

Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και την εκδήλωση παρακολούθησαν τοπικοί βουλευτές, συνδικαλιστές, στελέχη και μέλη του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το Ατέχνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Φώτης Αγγουλές, ο προλετάριος ποιητής