Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θεσσαλονίκη: Φασιστοειδή βανδάλισαν το μνημείο για την απελευθέρωση της πόλης από τους Ναζί

Άγνωστα φασιστοειδή βανδάλισαν χθες βράδυ το μνημείο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα που βρίσκεται στην παραλία της πόλης. 

Από τη μπροστινή πλευρά του μνημείου οι βάνδαλοι φασίστες μουντζούρωσαν με σπρέϊ την επιγραφή, ενώ από πίσω σχεδίασαν γνωστό φασιστικό σύμβολο που χρησιμοποιούν ναζιστικές και ακροδεξιές οργανώσεις. 

Το μνημείο, που βρίσκεται στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου κοντά στο Λευκό Πύργο, είναι αφιερωμένο στην απελευθέρωση της πόλης από τον ΕΛΑΣ την 30η Οκτωβρίου του 1944 και φέρει την επιγραφή: “Μνημείο των μαχητών του ΕΛΑΣ που απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 30 Οκτωβρίου 1944”.

mnhmeio ELAS 2

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ημέρα του βανδαλισμού στο σημείο είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση ακροδεξιών και εθνικιστικών οργανώσεων για τη Μακεδονία. 

Προφανώς, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών και τα κάθε λογής φασιστικά αποβράσματα ενοχλούνται σφόδρα από το γεγονός ότι ο ΕΛΑΣ απελευθέρωσε την πόλη από τους Ναζί κατακτητές τους οποίους οι ίδιοι θαυμάζουν και υμνούν.