Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θετικός στον κορωνοϊό ο Αμβρόσιος

Θετικός στον κορωνοϊό έχει διαγνωστεί ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Την αποκάλύψη έκανε, σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο ίδιος καθώς προσερχόταν στο Νοσοκομείο του Ρίου, συνοδεύοντας τον νυν Μητροπολίτη Ιερώνυμο ο οποίος και παρέμεινε για νοσηλεία, προσβεβλημένος επίσης από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή (flamis.gr) οι γιατροί κάλεσαν τον Αμβρόσιο να παραμείνει για νοσηλεία καθώς έχει προβλήματα με την υγεία του, αλλά εκείνος αρνήθηκε, υπογράφοντας έγγραφο οικειοθελούς αποχώρησης.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο Yπουργός υγείας αλλά και ο Yφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Θεωρούμε ότι δεν είναι η στιγμή για κανένα άλλο σχόλιο σχετικά με τον γνωστό για το ποιον του Αμβρόσιο πέραν της παράθεσης της είδησης. Όμως, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι και η περίπτωση Αμβρόσιου μαζί με αυτές των άλλων ιεραρχών αποδεικνύουν ότι οι ιεράρχες, οι ιερείς και οι πιστοί δεν είναι απρόσβλητοι από τον ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ο Αμβρόσιος έκανε κανονικά το τεστ κορονοϊού, ωστόσο κανείς εκ των συνεργατών του δεν γνώριζε το αποτέλεσμα. Οταν ρωτήθηκε, για την κατάσταση της υγείας του ο κ. Αμβρόσιος απάντησε: «Αν ρωτούν έξω, γιατί δεν με βλέπουν, να λέτε πως είμαι αδιάθετος»….

«Ο Χικμέτ στην Ελλάδα», του Ηρακλή Κακαβάνη