Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θεωρίες …συνωμοσίας

<| Χρονογράφημα |>

Η Ρωξάνη (που δεν τη λένε Ρωξάνη αλλά Ευδοξία και στον άντρα μου κόλλησε κατά περίεργο τρόπο να τη λέει Ρωξάνη και της έμεινε), σήκωσε φωνή στεντόρεια. Την έπνιγε το δίκιο της, βλέπεις.

 • Σιγά μη βάλω μάσκα και στη λαϊκή. Πουθενά δεν βάζω. Το καταλαβαίνετε ότι μας προετοιμάζουν σιγά σιγά να δε­χτούμε τον φερετζέ; Όλα είναι προσχεδιασμένα.

🙄 Έμεινα κάγκελο! Το άκουσα κι αυτό η γυναίκα!
Τι είπες; την ξαναρωτάω, ελπίζοντας να μου έκανε παι­χνίδια το δεξιό παθημένο μου αυτί.

 • Νομίζεις ότι λέω ψέματα; Όλος ο κόσμος το λέει ότι βαδίζουν βάσει σχεδίου να γίνουμε χανουμάκια.

Ποιος είναι αυτός ο «όλος κόσμος» κι εγώ δεν είμαι μέσα; λέω…

 • Θα μας κάνουν όλους μουσουλμάνους με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Συνεχίζει απτόητη.

Μα εσύ δεν είσαι δωδεκαθεΐστρια; τη ρωτάω.

 • Και; λέει με στόμφο. Δεν θέλω βρε αδελφέ τον φερετζέ.

Και ποιος τον θέλει, της λέω, αλλά να λέμε τώρα ότι το επιβάλουν όχι για προστασία, αλλά σαν πρόβα τζενεράλε για τον φερετζέ που έρχεται, ε… δεν είναι κάπως υπερβο­λικό;

 • Υπερβολικό; Ωρύεται η Ρωξάνη-Ευδοξία. Καλά, εσύ πιστεύεις ό,τι σου λένε και δεν βλέπεις τι γίνεται στην πραγματικότητα. Εσύ δέχεσαι και το εμβόλιο.

Μα, με το εμβόλιο εξαλείφθηκαν τόσες ασθένειες, ανταπαντώ και είναι προστασία για τον οργανισμό μας.

 • Με το εμβόλιο θα σου περάσουν το μικροτσίπ και θα σε παρακολουθούν και θα σε ελέγχουν με ένα κουμπί. Και μαζί με το δίκτυο 5G που έχουν εγκαταστήσει τόσο καιρό που μας είχαν μαντρωμένους θα γίνουμε πειθήνια όργανα στα χέρια τους.

🙄  Ουάουυ! μου ήρθε να ξεφωνίσω σε άπταιστα αμερικάνι­κα! Δεν μπορεί, σκέφτηκα. Ζω στη ζώνη του παράλογου. Παράλογοοοο. .. δεν απαντάει κανείς (κατά την μάνα των 10 μικρών Μήτσων).

Βρε Ευδοξία μου, και πριν εγκατασταθούν δίκτυα 5G είχαμε πανδημίες. Και το μικροτσίπ μέσω εμβολίου …ε, δεν σου φαίνεται υπερβολικό, για να μη χρησιμοποιήσω κάποια άλλη έκφραση.

 • Άντε πάλι το «υπερβολικό». Όχι δεν είναι. Σκέψου: Μπιλ Γκέϊτς – εμβόλια. Δεν βλέπεις τη σχέση μεταξύ τους; Άει στο καλό. Για να πλουτίσουν αυτοί, θα τραβάμε εμείς τα πάθη του Ιησού (πάει ο Δίας)! Μια με τις μάσκες, μια με τα εμβόλια! .

😳  Αισθάνθηκα τον εγκέφαλό μου να υπερθερμαίνεται! Τώρα θα πεταχτούν οι βαλβίδες, σκέφτηκα. Για ένα ρημα­δοκαφέ την καλέσαμε και από τη μύτη θα μου βγει.

Βρε καλή μου, είπα, είναι μια ίωση που μεταδίδεται γρήγορα και φέρνει επιπλοκές θανατηφόρες πολλές φο­ρές…
Δεν πρόλαβα να τελειώσω την φράση μου

 • Ιός που τον φτιάξανε στα εργαστήριά τους οι Κινέζοι και τον μετέδωσαν στον κόσμο με τις νυχτερίδες που τρώ­νε και τις άλλες αηδίες.

Αυτοί λένε ότι τον κάνανε οι Αμερικανοί.

 • Πάντως είναι ιός εργαστηρίου. Και εν πάση περιπτώσει δεν είναι παραπάνω από μια γρίπη και μας το παρου­σιάζουν σαν κάτι φοβερό.

Μα τόσοι άνθρωποί που νοσήσανε, είπαν ότι τα συ­μπτώματα είναι δυσβάστακτα.

 • Ποιος μωρέ; (ανεβάζει ντεσιμπέλ η Ρωξάνη-Ευδοξία). Όλα ψέματα είναι. Ξέρεις ότι πληρώνουν τις κηδείες αν­θρώπων που πέθαναν, με αντάλλαγμα να πούνε οι δικοί τους ότι πέθαναν από τον κορονοϊό;

😳  Σήκωσα τα χέρια ψηλά. Παραδίνομαι. Δεν μπορεί κανείς να τα βγάλει πέρα με την παράνοια!
Σκέπτομαι πόσο εύκο­λα δέχονται οι άνθρωποι παρόμοιες θεωρίες, αγνοώντας την λογική και παραβλέποντας πραγματικά προβλήματα που προκύπτουν από τέτοιες καταστάσεις όπως οι πανδημίες.
🤔  Οι παλινωδίες των κυβερνήσεων στα ΝΑΙ και ΟΧΙ σχετικά με την προφύλαξή μας από τον ιό, η απόκρυψη πραγματικών κρουσμάτων και θανάτων, η επίρριψη ευ­θυνών από τον ένα στον άλλο, οι λεονταρισμοί του Τραμπ, του Τζόνσον, των βραζιλιάνων κά.
🤔  Και οι γελοίες παραινέ­σεις τους, η εκμετάλλευση των μέτρων εγκλεισμού για το πέρασμα μιας σειράς αντεργατικών νόμων και μέτρων, η κούρσα για το ποιος θα δημιουργήσει πρώτος το εμβόλιο για να αποκομίσει τα κέρδη κλπ., δημιούργησαν συγχύ­σεις στον κόσμο και έστρωσαν το έδαφος για την αποδοχή τέτοιων θεωριών, αποκρύπτοντας ταυτόχρονα τα πραγμα­τικά προβλήματα που ανέδειξε η πανδημία, με κυρίαρχο την ανεπάρκεια και τις ελλείψεις στον τομέα της Δημόσι­ας Υγείας.
🤔  Οι επιπτώσεις δε στους εργαζόμενους και στις ζωές τους είναι ανυπολόγιστες και παράλληλα η παιδεία χαντακώνεται με τις αποφάσεις που παίρνονται και ανα­κοινώνονται καθημερινά
Τα κέρδη των λίγων καθορίζουν εν πολλοίς τις αποφάσεις και τα μέτρα που παίρνονται και αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο και αυτές οι επιπτώσεις τους να μας απασχολούν.

🔉 🔊  Η φωνάρα της Ευδοξίας με βγάζει από τις σκέψεις μου.

 • Έλα, έλα να δεις στην τηλεόραση την Κεραμέως με τη μάσκα. Δεν μοιάζει με μουσουλμάνα;

🙃  Αλάχ, Αλάχ, ψιθυρίζω απηυδισμένη.


Ολυμπία Χαλτσοτάκη
Σύλλογος Γυναικών Αργυρούπολης

ℹ️  🔹 Πηγή |> Ενημερωτικό Δελτίο ΟΓΕ – Τεύχος 3 | Σεπτ 2020