Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θηλυκό λυκόσκυλο έσωσε τη ζωή του αφεντικού της οδηγώντας την αστυνομία σε τροχαίο του

Το όνομά της Tinsley (Τίνζλεϊ): εντοπίστηκε, να τρέχει πάνω-κάτω το βράδυ της Δευτέρας σε αυτοκινητόδρομο στα όρια Νιου Χάμσιρ – Βερμόντ, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, γεγονός που ώθησε αυτοκινητιστές να τηλεφωνήσουν στην αστυνομία και μετά έγινε ηρωίδα όταν τους οδήγησε στο διαλυμένο αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη της, το οποίο είχε ανατραπεί, σώζοντάς του τη ζωή.

Ο οδηγός του, το αφεντικό της σκυλίτσας, όπως και άλλο ένα πρόσωπο, είχαν εκσφενδονιστεί έξω από το αυτοκίνητο, είχαν τραυματιστεί και άρχιζαν να έχουν υποθερμία.

Όταν οι αστυνομικοί, εντόπισαν το σκυλί και προσπάθησαν να το πιάσουν, η Τίνζλεϊ ξανάρχισε να τρέχει, οδηγώντας τους στο Βερμόντ, σε σημείο του δρόμου όπου το προστατευτικό κιγκλίδωμα του δρόμου ήταν σπασμένο κι ένα φορτηγάκι είχε βγει από τον δρόμο και ανατραπεί.

«Έγινε γρήγορα προφανές ότι η Τίνζλεϊ οδήγησε (τους αστυνομικούς) στον τόπο του ατυχήματος και στους τραυματίες», συνόψισε η αστυνομία του Νιου Χάμσιρ μέσω Facebook.

«Μπόρεσαν να καταλάβουν ότι το σκυλί προσπαθούσε να τους δείξει κάτι, διότι δεν σταματούσε να τους ξεφεύγει, αλλά χωρίς να φεύγει τελείως», αφηγήθηκε αστυνομικός στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WCVB.

«Ήταν σαν να τους έλεγε “ακολουθήστε με, ακολουθήστε με”. Tο έκαναν – και, προς μεγάλη τους έκπληξη, είδαν το προστατευτικό κιγκλίδωμα να έχει σπάσει και κοιτώντας κάτω, προς την κατεύθυνση που κοίταζε το σκυλί, δεν πίστευαν στα μάτια τους».

Όταν έφθασαν οι εργαζόμενοι των πρώτων βοηθειών και άρχισαν να προσφέρουν φροντίδες στους τραυματίες, το σκυλί «καθόταν ήρεμο» πλάι στο αφεντικό του, αφηγήθηκε, πυραγός του πυροσβεστικού σώματος του Χάρτφορντ.