Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου…

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χέρι-χέρι με Ν.Δ.ΠΑΣΟΚ (ΚινΑλ) ζητωκραυγάζουν καθημερινά υπέρ του κεφαλαίου το ξέρουν πλέον και οι κότες, παρά τις κορώνες του είδους… «ανησυχώ βαθύτατα»!, «Αυτό είναι πόλεμος. Αυτό είναι ότι έβγαλαν τα τεθωρακισμένα απέναντι στην εργατική τάξη, στους εργαζόμενους» (!!) του Αλ. Τσίπρα (βλ. συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, διάρκειας 1ω:40λ με τίτλο «Αυτήν την κρίσιμη ώρα η χώρα δεν έχει κυβέρνηση»)

Ανάπτυξη LAMDA Development ΕλληνικόΑπό τα νομοσχέδια της ΝΔ που έχει υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το πιο αποκαλυπτικό είναι αναμφίβολα αυτό για την επένδυση στο Ελληνικό (σσ. Η σύμβαση έγινε δεκτή με ευρεία πλειοψηφίαεπί 297 ψηφισάντων, «υπέρ» της κύρωσης τάχθηκαν 264, ψηφίστηκε από βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚινΑλ), που λύνει τα χέρια των επιχειρηματικών κολοσσών για να κερδοφορήσουν από την αξιοποίηση της τεράστιας έκτασης και απ’ τη συνολικότερη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα και όχι του λαού της Αττικής.
Μάλιστα η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα είπε ότι η συζήτηση ήταν παραγωγική ωστόσο ήταν δυσάρεστη η μη αποδοχή από κυβερνητικούς βουλευτές του πολλαπλάσιου έργου που έχει γίνει επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό.
Μπορεί, λοιπόν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να σκυλοκαβγαδίζουν για τις …ταμπέλες στην Ακρόπολη, την ίδια ώρα όμως «ενώνουν τις δυνάμεις τους» για τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της αστικής τάξης.

.jpg

Και δεν είναι μόνο η Βουλή. Για παράδειγμα, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ από κοινού απέρριψαν το ψήφισμα της δημοτικής αρχής για άνευ όρων επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, προφανώς από το άγχος τους μη χάσουν κανένα σεντ οι κλινικάρχες, στήριξαν την πρόταση της ΝΔ για «συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».
Δηλαδή αυτό που εφαρμόζει ήδη η κυβέρνηση, παρέχοντας ασυλία στους κλινικάρχες και στα κέρδη τους, την ώρα που διασωληνωμένοι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ.
Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελευσίνα, όπου τη Δευτέρα πραγματοποιείται πανθριασιακή απεργία, με κεντρικό αίτημα τη μη μετατροπή του «Θριάσιου» Νοσοκομείου σε Covid. Με μια αμίμητη ανακοίνωση, η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη ΝΔ να «ενσωματώσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης στα γενικότερα συμφέροντα της κοινωνίας» (!) δείχνοντας μάλιστα ως παράδειγμα …τον Μακρόν. Τελικά, με τόση εποικοδομητική δουλειά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε παραγγελιά να το είχε τέτοιο «υπουργείο αντιπολίτευσης». Συριζα Προοδευτική συμμαχία

Απαντώντας στον «ψόγο» βουλευτή της ΝΔ ότι «η αριστερά μιλάει μόνο για τον καπιταλισμό», ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε θιγμένος: «Γιατί εμείς να αντιδράσουμε σε νομοσχέδιο κάνοντας αναφορά στον καπιταλισμό;», με έτερο βουλευτή του ίδιου κόμματος να διευκρινίζει ότι η κριτική τους δεν αφορά τον καπιταλισμό, αλλά το γεγονός ότι «σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο ο καπιταλισμός». Εγκάλεσε μάλιστα τη ΝΔ, ότι δεν δικαιούται να μιλάει για τον καπιταλισμό, γιατί …«είναι κόμμα καθαρά πελατειακό».
Ένας τρίτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε σε συνεργασία τη ΝΔ για «να επαναφέρουμε το δόγμα Βέμπερ», που «επέμενε πεισματικά στην κομματική ουδετερότητα του κράτους».
Συνοψίζουμε λοιπόν και αποκωδικοποιούμε: Ο καπιταλισμός λειτουργεί αλλιώς στην υπόλοιπη ΕΕ και οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουν πλάτη γι’ αυτόν τον «αλλιώτικο καπιταλισμό».
Όχι βέβαια χωρίς εκμετάλλευση, αλλά –απλά, χωρίς «πελατειακές σχέσεις». Και τι εννοούν «πελατειακές σχέσεις»; Σίγουρα όχι την – από τη φύση του – «διαπλοκή» του αστικού κράτους με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, που γεννάει και τα υπόλοιπα «σκάνδαλα». Ε, μετά από τόσες πάσες, ήρθε και η σειρά του υπουργού Εσωτερικών Μ. Βορίδη να πει την ατάκα του στην παράσταση …«Πάμε πακέτο», χαιρετίζοντας με ενθουσιασμό την παραδοχή του ΣΥΡΙΖΑ για «την αποπολιτικοποίηση και την ουδετερότητα του κράτους», αλλά και για «τη δημόσια άρνησή σας να ασκείτε κριτική στον καπιταλισμό. Πολύ καλά πράγματα είναι όλα αυτά. Είστε σε πολύ καλό δρόμο»…

Με πληροφορίες από το Ριζοσπάστη του Σ|Κ και εδώ