Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θρήνος και οργή στην Εύβοια – 7 νεκροί, 1 αγνοούμενος, ανυπολόγιστες καταστροφές (ΦΩΤΟ)

Το νερό υποχώρησε, μα η οργή φουντώνει στην Εύβοια για την τεράστια καταστροφή που υπέστησαν για ακόμη μία φορά εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε έργα θωράκισης και προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα.

Εφτά άτομα, ανάμεσα στα οποία ένα βρέφος, έχασαν τη ζωή τους και ένας αγνοούμενος -τουλάχιστον μέχρι αργά χθες το βράδυ. Το βρέφος και οι δύο ενήλικες ήταν από την περιοχή Πολιτικά, δύο ακόμη ενήλικες από την περιοχή Μπούρτζι καθώς και δύο ακόμη από την περιοχή Αμφιθέα.

Χιλιάδες υπολογίζονται τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές, αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς ή έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές. Καλλιέργειες, επίσης, πλημμύρισαν και πολλά καταστήματα έχουν καταστροφές.Σοβαρότατες είναι και οι ζημιές σε υποδομές αλλά και στο οδικό δίκτυο. οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο είναι τα Ψαχνά, τα Πολιτικά, το Μπούρτζι Βασιλικού και το Λευκαντί. Την Κυριακή η Εύβοια κόπηκε στα δύο.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ενός αγνοούμενου από τις μεγάλες πλημμύρες στην Κεντρική Εύβοια. Οι ώρες περνούν και μεγαλώνει η αγωνία για την ανεύρεσή του. Στο Βασιλικό εντοπίσθηκαν και διασώθηκαν την Κυριακή δύο αγνοούμενοι.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το θράσος και η υποκρισία της κυβέρνησης που προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες στην κλιματική αλλαγή, στην ένταση των φαινομένων, στην ΕΜΥ, στους ίδιους τους πολίτες. Τέλος ερωτηματικά προκαλεί η μη χρησιμοποίηση του πολυδιαφημισμένου 112.

Στην ΕΜΥ ρίχνει την ευθύνη ο Ν. Χαρδαλιάς για ό,τι συνέβη και προκαλεί τη νοημοσύνη μας

evoia1 evoia2 1 evoia3 1 evoia4 1 evoia5 evoia6 evoia7 evoia8 evoia9

evoia10

evoia11

evoia12

evoia13 1

Εύβοια 9/8/2020: Τις πταίει για την τραγωδία;