Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θρίλερ ο θάνατος του Μαραντόνα: Για «εγκληματική αμέλεια» κατηγορείται ο γιατρός του

Νέα τροπή παίρνει ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα καθώς, όπως μετέδωσαν σήμερα Αργεντίνικα και διεθνή μέσα, ο γιατρός του, Λεοπόλδο Λούκε, κατηγορείται επίσημα από τις αρχές για «εγκληματική αμέλεια»!

Λίγες ώρες μετά το θάνατο του σπουδαίου αθλητή, ο δικηγόρος και φίλος του, Ματίας Μόρλα, είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως υπάρχουν ευθύνες για τον χαμό του και αυτές θα αποδοθούν σύντομα. «Θα ζητήσω την έρευνα της υπόθεσης έως το τέλος. Όπως μου είπε ο Ντιέγκο: Είσαι ο στρατιώτης μου, λειτούργησε χωρίς έλεος.»

Οι αρχές του Μπουένος Άιρες ξεκίνησαν έρευνα, με την αστυνομία να μεταβαίνει στο σπίτι του Λεοπόλδο Λούκε, του γιατρού του Μαραντόνα, προκειμένου ν΄ αναζητήσει στοιχεία για το πώς κινήθηκε την μοιραία μέρα και αν έδωσε στον ασθενή του τα σωστά φάρμακα την κατάλληλη ώρα.

maradona doctor

Ο Λεοπόλδο Λούκε με τον “Ντιεγκίτο”.

Από την πλευρά του, όντας έντονα συναισθηματικά φορτισμένος, ο γιατρός μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό για όσα του καταλογίζουν: «Ήρθε απρόσμενα η αστυνομία, δεν μου έχουν απαγγείλει κατηγορίες, δεν έχω τέτοια ενημέρωση. Είναι η δουλειά τους, τους καταλαβαίνω, τους δώσαμε κάθε πληροφορία που μας ζήτησαν. Πήραν τον ιατρικό φάκελο του Ντιέγκο από όλες τις επισκέψεις του Μαραντόνα και υλικό από τους υπολογιστές» είπε αρχικά ο Λούκε για να προσθέσει: «ο Ντιέγκο μισούσε τους γιατρούς, μισούσε τους ψυχολόγους, μισούσε τους πάντες. Με εμένα ήταν διαφορετικά, γιατί εγώ ήμουν αυθεντικός, δεν έψαχνα τίποτα σε εκείνον. Ούτε μια φωτογραφία δεν έψαχνα μαζί του, την πρώτη την κάναμε τρία χρόνια αφότου γνωριστήκαμε. Ο Ντιέγκο ήταν φίλος μου, ήμουν συνεχώς μαζί του. Επειδή ο Ντιέγκο είχε πολά προβλήματα υγείας, πολύ πριν με γνωρίσει, χρειάζονταν βοήθεια. Δεν ήταν εύκολα προσβάσιμος. Είχε αυτονομία, εκείνος αποφάσιζε. Δεν υπήρξε ψυχιατρική απόφαση για παρέμβαση, εκείνος αποφάσιζε πάντα».

Ο Λεοπόλδο Λούκε αναμένεται να οδηγηθεί σύντομα στον εισαγγελέα για εξηγήσεις και είναι πλέον αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες.