Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θ. Καμπαγιάννης: «Άλλαξαν τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής στη ΓΑΔΑ»

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών, κατήγγειλε τη σχέση της ελληνικής αστυνομίας με την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή αποκαλύπτοντας τις «”πλάτες” που είχαν αποκτήσει στους κρατικούς μηχανισμούς». Έδωσε μάλιστα και συγκεκριμένα παραδείγματα

Σε τηλεοπτική του παρουσία (OPEN TV) και στην ερώτηση: τι είναι αυτό που τον στοιχειώνει από τα όσα έχει ζήσει κατά τη διάρκεια της δίκης, ο κ. Καμπαγιάννης είπε:

«Αυτό που με στοιχειώνει είναι ότι η συγκεκριμένη οργάνωση είχε “πλάτες” στους κρατικούς μηχανισμούς. Ένας από τους καταδικασθέντες είναι αστυνομικός που τους ενημέρωνε για τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία τους. Αστυνομικοί ενημέρωναν τους χρυσαυγίτες. Έπεφτε “σύρμα” μέσα από την αστυνομία» ανέφερε.

Σε εκείνο το σημείο είχαμε την παρέμβαση του εκπροσώπου των αστυνομικών, Σταύρου Μπαλάσκα, που συμμετείχε στη συζήτηση. Εμφανώς ενοχλημένος με τα λεγόμενα του έμπειρου δικηγόρου, ο Στ. Μπαλάσκας υποστήριξε: «Όταν λέει αστυνομία λέει ανοησίες. Αν λέει συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν το γνωρίζω, δεν έχω δει τη δικογραφία. Μη συνδέουμε αστυνομικούς με τη Χρυσή Αυγή, είναι άτοπο. Τον καλώ δημοσίως να είναι πιο προσεκτικός. Αποκαλύπτονται από εμάς οι μεμονωμένες περιπτώσεις».

Η απάντηση του Θ. Καμπαγιάννη αποστόμωσε μεν τον κ. Μπαλάσκα αλλά ταυτόχρονα προκάλεσε έκπληξη σε όσους παρακολουθούσαν τη συζήτηση:

«Χαίρομαι που ενοχλήθηκε ο κ. Μπαλάσκας. Είπα μέσα από την αστυνομία και θα είμαι πολύ συγκεκριμένος. Αυτοί που πήγαν να σκοτώσουν τους δικούς μου εντολείς, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Στάλθηκαν στη ΓΑΔΑ προκειμένου να φωτογραφηθούν με τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής και μέσα στην αστυνομία, τους δόθηκε η δυνατότητα να αλλάξουν τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής και να οδηγηθούν στον εισαγγελέα χωρίς τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής».

Στην ίδια εκπομπή, ο Θανάσης Καμπαγιάννης ρωτήθηκε αν έχει καθαρίσει το σώμα, απαντώντας αρνητικά: «Μέσα στην ΕΛΑΣ υπάρχει κι η αστυνομικός που τίμησε τον όρκο της, το εθνόσημο που φοράει, αλλά κι οι αστυνομικοί που επέτρεψαν μέσα στη ΓΑΔΑ, οι δράστες να βγάλουν την μπλούζα για να οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελέως άσπιλοι με τα λευκά μπλουζάκια τα σιδερωμένα που τους είχαν δώσει», τόνισε και κατέληξε λέγοντας πως «η κάθαρση θα γίνει με το να πάνε οι επίορκοι αστυνομικοί στη φυλακή».

mpelogiannis