Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θ. Παφίλης: Πόλεμος των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης έκανε λόγο για «εναλλαγή στην κυβερνητική εξουσία ενός άλλου κόμματος που θα πάρει τη σκυτάλη από τους προηγούμενους και θα συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική με μεγαλύτερη ένταση γιατί τώρα το κεφάλαιο απαιτεί σκληρή πειθαρχία για να μπορέσει να αυξήσει τα κέρδη του».

Αναφορικά με τη συζήτηση περί «κανονικότητας», είπε ότι «αυτό που είναι “κανονικότητα” είναι αυτό που έχετε χτίσει όλοι μαζί γιατί όλοι ψηφίσατε τα μνημόνια, και είναι το θεσμικό πλαίσιο που τσακίζει την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για να πληρώσουν αυτοί την κρίση και όχι αυτή που θησαύρισαν και κατά τη διάρκεια της κρίσης και για να εξασφαλιστεί η ανάκαμψη των κερδών των ομίλων, του μεγάλου κεφαλαίου».

«Έχουμε αλλαγή σκυτάλης και τις συστάσεις της Κομισιόν που “μεταφράζονται” σε κεφαλή δεξιά και βήμα χήνας, ότι έχετε υπογράψει και ότι έχετε συμφωνήσει θα τα εφαρμόσετε όλα και σε αυτό είστε όλοι συνυπεύθυνοι», τόνισε.

Είπε ότι ούτε η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ ούτε προηγουμένως του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν «ουδέτερη» και «όλων των Ελλήνων», αλλά «σκληρά ταξική πολιτική απέναντι σε αυτούς που παράγουν τον πλούτο και προκλητική στη στήριξη των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου». Υπογράμμισε, δε, ότι απέναντι σε αυτή την πολιτική και δύναμη λαϊκής αντιπολίτευσης είναι μόνο το ΚΚΕ.

Ανέφερε ότι «για τους σοβαρούς αναλυτές βιώσιμη ανάπτυξη στον καπιταλισμό δεν υπάρχει γιατί η ιστορία του είναι συνδεμένη με κρίσεις ενώ ούτε δίκαιη καπιταλιστική ανάπτυξη υπάρχει γιατί για να υπάρχουν μεγάλα κέρδη πρέπει να υπάρξει υπερεκμετάλλευση των εργαζόμενων».

Κάλεσε τη ΝΔ να «πει ένα ευχαριστώ στον ΣΥΡΙΖΑ» γιατί «αυτοί είπαν ότι η ανάπτυξη μπορεί να γίνει μόνο από την “υγιή” επιχειρηματικότητα, όπως και εσείς».

Αναφέρθηκε στη συνέχεια για κίνητρα δισεκατομμυρίων προς το κεφάλαιο «όχι από τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά από την τσέπη, τον ιδρώτα και το αίμα του εργαζόμενου» από «προκλητικές φοροαπαλλαγές (προς το κεφάλαιο) που συνεχίζονται», από τη μείωση των κοινωνικών δαπανών, από ιδιωτικοποιήσεις «στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε “πρωταθλητισμό”» από εργασιακές σχέσεις «γαλέρας» και απλήρωτη εργασία και από το αντεργατικό οπλοστάσιο, όπως είπε.