Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Θ. Παφίλης: Στίγμα η συμφωνία της Ελλάδας με το Ισραήλ που δολοφονεί γυναικόπαιδα και βομβαρδίζει χώρες

Στίγμα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας χαρακτήρισε τη συμφωνία της Ελλάδας με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Το ΚΚΕ καταψήφισε τη συμφωνία.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής σημείωσε ότι επιχειρείται να σβηστεί από τη συνείδηση του ελληνικού λαού που αγωνίζεται και έχει στοχοποιήσει την πολιτική του Ισραήλ που είναι δύναμη κατοχής, δολοφονεί γυναικόπαιδα και βομβαρδίζει χώρες. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μεγάλη προσφορά με την αναβάθμιση των σχέσεων με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

banner aggoulesΣχολιάζοντας τα κυβερνητικά επιχειρήματα ανέφερε ότι το κράτος του Ισραήλ δεν είναι θεματοφύλακας του Διεθνούς Δικαίου και πως η συνεργασία μαζί του δεν βοηθάει την Ελλάδα στην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Όπως είπε, όταν υπεγράφη η συμφωνία για τον «East Med» την επόμενη μέρα υπεγράφη το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης και πως ενώ Κύπρος και Ισραήλ έχουν προχωρήσει στην οριοθέτηση ΑΟΖ, το τουρκικό «Γιαβούζ» κάνει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Τόνισε ότι τα περί αναχαίτισης της τουρκικής επιθετικότητας είναι ανοιχτή κοροϊδία προς το λαό, σημείωσε ότι γίνονται μεγάλα παζάρια στην περιοχή και ότι οι συμμαχίες είναι προσωρινές και τα στρατόπεδα αλλάζουν