Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βενεζουέλα: Ιδρύθηκε αντιιμπεριαλιστική πολιτική συμμαχία με την συμμετοχή του Κομμουνιστικού Κόμματος

Μια νέα πολιτική συμμαχία με σοσιαλιστικά και αντι-ιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά γεννήθηκε στη Βενεζουέλα υπό την ονομασία «Λαϊκή Επαναστατική Εναλλακτική» (Alternativa Popular Revolucionaria).

Σε αυτήν την κίνηση πρωτοστατεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PCV) και άλλες επτά πολιτικές οργανώσεις-κόμματα της αριστεράς, συμπεριλαμβανομένων των «Πατρίδα για όλους» (Patria Para Todos-PPT), «Ενωμένης Αριστεράς» (Izquerda Unida), «Επαναστατικού Κόμματος Εργασίας» (Partido Revolucionario del Trabajo-PRT).

Στην κοινή ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα γίνεται λόγος για μια «αντι-ιμπεριαλιστική και αληθινά σοσιαλιστική συμμαχία που στοχεύει στο να προσφέρει ένα νέο σημείο αναφοράς για την Αριστερά στη Βενεζουέλα».

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση αναφέρει πως «η πρωτοβουλία γεννήθηκε από την ανάγκη οικοδόμησης μιας πολιτικής έκφρασης που θα προσφέρει απαντήσεις στις διευρυμένες ανάγκες, τα παράπονα και τους αγώνες της εργατικής τάξης και όλων των λαϊκών στρωμάτων».

Οι υπογράφοντες κάνουν λόγο για μια σειρά σημαντικά κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία του λαού και η οποία είναι αποτέλεσμα της δομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, της ασφυξίας που δημιουργεί ο οικονομικός πόλεμος των ΗΠΑ καθώς και η εφαρμογή από την κυβέρνηση αστικών πολιτικών στον τομέα της οικονομίας.

Σε άλλο σημείο, η ανακοίνωση σημειώνει: «Εμείς, οι οργανώσεις που δημιουργήσαμε την Λαϊκή Επαναστατική Εναλλακτική, απορρίπτουμε τις αποσταθεροποιητικές και πραξικοπηματικές ενέργειες της φιλο-ιμπεριαλιστικής βενεζουελάνικης δεξιάς, όπως επίσης και της πιθανότητας αυτές οι δυνάμεις να ξαναπάρουν την πολιτική εξουσία στη χώρα. Γι’ αυτόν τον λόγο, καλούμε το λαό σε μαζική συμμετοχή στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με σκοπό να προωθηθεί ένα σοσιαλιστικό πολιτικό πρόγραμμα».

Επίσης, οι οργανώσεις που υπογράφουν την ανακοίνωση εκφράζουν την προσήλωση τους στον αγώνα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις και τους αποκλεισμούς που επιβάλλουν οι ΗΠΑ, ενάντια στη διαφθορά, με στόχο μια καλύτερη ποιότητα ζωής και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για το λαό.

«Μόνο μέσα από την οργάνωση και κινητοποίηση των εργατικών και λαϊκών πλειοψηφιών μπορούμε να ανοίξουμε την πόρτα για ένα καλύτερο μέλλον», προσθέτει η ανακοίνωση που τιτλοφορείται «Για μια επαναστατική έξοδο από την κρίση».

Πηγή: idcommunism.com