Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ικαρία: Θα συνεχιστεί η αγωνιστική αποτελεσματική πορεία ή θα εκλεγεί δήμαρχος υπερασπιστής της αντιλαϊκής πολιτικής – Ψήφο στο Νίκο Λαρδά

Κάλεσμα προς τους αγωνιστές και προοδευτικούς ανθρώπους του νησιού απευθύνει με ανοιχτή επιστολή του ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκος Λαρδάς, ενόψει του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών στην Ικαρία.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του, αναφέρει:

«Απευθύνομαι σε κάθε Ικαριώτισσα και Ικαριώτη, στις νέες και τους νέους, σε όλες και όλους που αγαπούν και νοιάζονται για το καλό του νησιού μας και τους καλώ, ανεξάρτητα από το ποια πολιτική επιλογή έκαναν την προηγούμενη Κυριακή, στον δεύτερο γύρο να στηρίξουν με την ψήφο τους την «Λαϊκή Συσπείρωση» για να μπορεί το νησί μας να έχει δήμαρχο αγωνιστή. Δήμαρχο που θα μάχεται για τη λύση των  προβλημάτων, θα είναι δίπλα στο λαό και όχι απέναντί του.

Απευθύνομαι σε εσάς που δεν συμφωνείτε μαζί μας σε όλα. Αλλά και σε σας που διακρίνετε κενά, παραλείψεις και αδυναμίες μας.

Εμείς δεν παριστάνουμε τους αλάθητους.

Απευθύνομαι σε σας και σας λέω ότι οι όποιες παραλείψεις, οι όποιες αδυναμίες εντοπίστηκαν, έγιναν στην προσπάθεια και το σκληρό αγώνα που δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων, του ξεπουλήματος και της υποδούλωσης της χώρας , υπερασπιζόμενοι τα λαϊκά συμφέροντα, τις λαϊκές ανάγκες.

Δεν κάναμε πίσω, δεν είπαμε ψέματα, δεν υπηρετήσαμε αυτούς που μαύρισαν τη ζωή μας. Τους αντιπαλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις και σε δύσκολες συνθήκες κατορθώσαμε να έχουμε ορισμένες κατακτήσεις και αποτελέσματα. Την πολιτική που στηρίζει ο δήθεν ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός της ΠΕΑ τη δοκιμάσαμε χρόνια τώρα, είναι η ίδια αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ που αποδείχθηκε πολύ επιζήμια για το λαό και το νησί μας.

Απευθύνω κάλεσμα σε όλους τους Ικαριώτες, στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που συμμετείχαν ή ψήφισαν συνδυασμούς που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο. Μπορεί να έχουμε πολιτικές διαφορές όμως ειλικρινά πιστεύω ότι στη μάχη που δίνουμε αυτή την Κυριακή πρέπει να έρθετε δίπλα μας.  Αυτό επιβάλλει το συμφέρον του λαού.

Η θέση για ψήφο κατά συνείδηση μοιάζει υπεκφυγή, καλώ τους υποψήφιους των άλλων παρατάξεων να τοποθετηθούν καθαρά απέναντι στο βασικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά στην κάλπη αυτή την Κυριακή : Θα συνεχιστεί η θετική πορεία δίπλα στο λαό του νησιού, πορεία με αποτελέσματα ή θα γυρίσουμε πίσω σε δήμαρχο υπερασπιστή της αντιλαϊκής πολιτικής, υποστηρικτή αυτών που μαυρίζουν τη ζωή μας.

Σας καλώ να συμβάλετε με τη ψήφο και τη δράση σας ώστε το βράδυ της Κυριακής, εδώ στην Ικαριά, των εξόριστων και της ανθρωπιάς, την Ικαριά της αντίστασης και της αξιοπρέπειας, με το εκλογικό αποτέλεσμα να χαμογελούν παλιοί και νέοι αγωνιστές, οι προοδευτικοί άνθρωποι και όχι οι δυνάμεις που τσακίζουν το βιός και τα δικαιώματά σας.

Να μην επιτρέψουμε ο υποψήφιος της ΠΕΑ που έχει σαφή στήριξη από την ΝΔ να γίνει δήμαρχος στο νησί μας.

Να μην επιτρέψουμε το πισωγύρισμα».