Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ικαρία: Ψήφο στο Ν. Λαρδά για Δημοτική Αρχή στο πλευρό του λαού και των αγώνων του

Το μοναδικό δίλημμα στο οποίο καλείται να απαντήσει ο λαός της Ικαρίας, μπροστά στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, είναι αν την επομένη των εκλογών θα έχει Δημοτική Αρχή που θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του λαού και των αγώνων του για την ανακούφισή του από την αντιλαϊκή πολιτική και τη διεκδίκηση των δικών του αναγκών, ή διαχειριστή της πολιτικής αυτής που θα είναι εδώ και την επομένη των εκλογών, τοπικών και βουλευτικών, είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μέσα από ιδιωτικοποιήσεις, χαράτσια, αύξηση ανταποδοτικών τελών, ελαστικές μορφές εργασίας, κ.λπ., θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες για τη θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ικαρίας, χαιρετίζοντας όλο αυτόν τον κόσμο, τους Ικαριώτες και της Ικαριώτισσες, «που με αυτοπεποίθηση, πείσμα και ενθουσιασμό, έδωσαν αυτήν τη μάχη κόντρα “στις αντιΚΚΕ συμμαχίες” και τις μεταπηδήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και άλλων διαφόρων “ανεξάρτητων” από το ένα ψηφοδέλτιο στο άλλο, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το “ανεξάρτητο” ψηφοδέλτιο της “Πανικαριακής Ενότητας Αλλαγής” (ΠΕΑ) που στηρίζεται ανοιχτά από στελέχη της ΝΔ, ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ».

Όπως τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση», παρά το αντιΚΚΕ μέτωπο, το οποίο ενίσχυσαν «με ψευδολογία και κενού περιεχομένου “μεγαλόπνοους σχεδιασμούς”», ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συγκέντρωσε ποσοστό 34% στο Δήμο Ικαρίας και 7 έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, «που αποτελούν εγγύηση για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών για την επόμενη τετραετία στο δήμο μας».

«Το αποτέλεσμα μέσα στις συνθήκες που διεξήχθησαν οι εκλογές αποτελεί μια επιτυχία της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Εκφράζει την αναγνώριση της προσπάθειας, του έργου και των προτεραιοτήτων που θέσαμε στη διοίκηση του δήμου. Είναι γνωστό ακόμα και σε όσους δεν ψήφισαν τη “Λαϊκή Συσπείρωση” ότι τον μετατρέψαμε σε μετερίζι αγώνα για την ανακούφιση του λαού της Ικαρίας», επισημαίνει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Ευχαριστούμε τους Ικαριώτες και τις Ικαριώτισσες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας εμπιστεύτηκαν με αυτό το σημαντικό ποσοστό να εκπροσωπήσουμε μια διαφορετική αντίληψη για το χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι δεδομένη και οι επιλογές που έκαναν οι Ικαριώτες, σεβαστές».

Όπως τονίζει, «τώρα το δίλημμα που μπαίνει μπροστά στην κάλπη είναι: Θα συνεχιστεί η θετική πορεία δίπλα στο λαό του νησιού και τις ανάγκες του, που έδωσε αποτελέσματα και ανταποκρίθηκε στις προτεραιότητες της λαϊκής οικογένειας, ή θα γυρίσουμε πίσω σε δήμο απλό διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής;».

«Σε αυτήν την προσπάθεια καλούμε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο, όλους αυτούς που επέλεξαν κάτι διαφορετικό στον α’ γύρο και έχουν επιφυλάξεις, ή επιμέρους διαφωνίες, να απαντήσουν στα βασικά διλήμματα, στηρίζοντας για Δήμαρχο τον Ν. Λαρδά».

«Καλούμε τον Ικαριακό λαό που έκανε μια διαφορετική επιλογή στον πρώτο γύρο, να μην επιτρέψει η ψήφος του να μετρηθεί σαν ψήφος υποστήριξης επικίνδυνων “αναπτυξιακών σχεδιασμών”. Να μην επιτρέψει να γίνουν νέοι πειραματισμοί στη διοίκηση του δήμου, άλλωστε δοκιμάστηκαν και στο παρελθόν και κρίθηκαν από τους Ικαριώτες».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τον Ικαριώτικο λαό με την ψήφο του:

– «Να υποστηρίξει το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου.

– Να κλείσει την πόρτα στη διαφαινόμενη προοπτική συμπράξεων με τους ιδιώτες που έχουν τη “λύση” για όλα τα προβλήματα του νησιού (διαχείριση απορριμμάτων – ιαματικές πηγές κ.λπ.).

– Να υποστηρίξει την προσπάθεια υπεράσπισης του ορεινού όγκου της Ικαρίας, από την επίθεση που έχει εξαπολύσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου με στόχο την τελική εκχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ, βάζοντας εμπόδια στους επικινδύνους ενεργειακούς σχεδιασμούς».

Καλεί τον Ικαριώτικο λαό «να υποστηρίξει τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, γιατί του είπε την αλήθεια, δεν έταξε, δεν είπε και ούτε πρόκειται ποτέ να πει ψέματα σε κανέναν για να πάρει μια ψήφο. Να υποστηρίξει τη “Λαϊκή Συσπείρωση” γιατί δεν υπάρχουν λύσεις μαγικές, δεν υπάρχουν σωτήρες, υπάρχει μόνο ο δύσκολος, αλλά όμορφος αγώνας για μια αξιοπρεπή ζωή. Ένας αγώνας με αυταπάρνηση, χωρίς προσωπικές σκοπιμότητες, χωρίς μεγάλα λόγια.

Καλεί τους Ικαριώτες και τις Ικαριώτισσες «να πάμε την επόμενη Κυριακή ενωμένοι στο γνωστό δρόμο που έμπρακτα έχουμε αποδείξει ότι ακολουθούμε. Για να έχουμε μια Δημοτική Αρχή που θα ενώνει το λαό στον κοινό αγώνα για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που έχουμε μπροστά μας. Κανένας να μη λείψει από αυτόν τον αγώνα μέχρι την Κυριακή. Πολύ περισσότερο, κανείς να μη λείψει από τον αγώνα μετά τις επαναληπτικές εκλογές».

Δήλωση στήριξης από τον Γιώργο Χερουβή

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Χερουβής, πρώην μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές της Κυριακής 2 Ιούνη στην Ικαρία, αναφέρει:

«Αγαπητοί συμπατριώτες/σσες.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 ψηφίζουμε “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Αν κάθε εκλογική αναμέτρηση μας θέτει το ζήτημα της επιλογής, η προχθεσινή αναμέτρηση, αλλά και αυτή της επόμενης Κυριακής βρίσκει την πατρίδα μας στο χειρότερο σημείο της νεότερής της Ιστορίας. Μία Ελλάδα υπό ουσιαστική οικονομικο-πολιτική κατοχή, έκθετη σε πλείστους κινδύνους, με κυριότερο τον τουρκικό επεκτατισμό και με μια κυβέρνηση και ένα κόμμα, κατ’ όνομα “Αριστερά”, που πρόδωσαν, διέσυραν και δυσφήμησαν ό,τι συγκροτούσε και συγκροτεί το ήθος της Αριστεράς.

Υπό αυτές τις συνθήκες και μετά το προχθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα και την επαπειλούμενη παλινόρθωση του παλιού σάπιου πολιτικού συστήματος, η συσπείρωση των δημοκρατικών δυνάμεων και κυρίως των δυνάμεων της Πατριωτικής Αριστεράς, αλλά και όλων όσοι εξακολουθούν να αντιστέκονται, αποτελεί όχι μόνο χρήσιμη, αλλά και αναγκαία επιλογή για να ανακοπεί ο σημερινός κατήφορος.

Στην προχθεσινή αναμέτρηση, αλλά και αυτήν της επόμενης Κυριακής συμπυκνώνεται όχι μόνο το μήνυμα για το ποια Ικαρία θέλουμε, αλλά και για το ποια Ελλάδα θέλουμε. Αυτό μόνο συνδυασμοί και πολιτικές δυνάμεις που επέδειξαν σταθερότητα και αγωνιστική στάση στην υπεράσπιση των συμφερόντων του τόπου και του λαού, του έθνους και των εργαζομένων, των νέων και των συνταξιούχων, απ’ όλα τα μετερίζια, με συνέπεια και συνέχεια, μπορούν να προωθήσουν.

Θέλω να πιστεύω ότι ο συνδυασμός της “Λαϊκής Συσπείρωσης” με επικεφαλής τον Νικόλαο Λαρδά, που με την έμπρακτη στάση τους στα χρόνια των μνημονίων έδειξαν την αγάπη τους γι’ αυτόν τον τόπο, αλλά και τη συνέπειά τους στο να παλέψουν για τις αρχές τους ενάντια στους πολλούς χαμαιλέοντες και ριψάσπιδες, παρέχουν τα εχέγγυα αυτά.

Έτσι, ως ένας απλός Ικαριώτης που ενδιαφέρεται για το νησί μας, στην εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής επιλέγω να στηρίξω το συνδυασμό της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και τον υποψήφιό της τον Νικόλαο Λαρδά.

Αυτό καλώ να πράξουν και όλοι όσοι/ες πιστεύουν, αλλά και αγωνίζονται στην πράξη για την πολύπλευρη ανάπτυξη του τόπου, όπου οι άνθρωποι που παράγουν τον πλούτο θα δρέπουν τους καρπούς του ιδρώτα τους.

Αυτό καλώ να πράξουν και όλοι όσοι/ες πιστεύουν ότι μας αξίζει να ζούμε σε μια ελεύθερη και δημοκρατική Ικαρία, σε μια ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική Ελλάδα, χωρίς μνημόνια και επιτροπείες».