Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ινδία: Κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού θα πλένει και θα σιδερώνει τα ρούχα 2.000 γυναικών για έξι μήνες

Ένας 20χρονος Ινδός που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση υπό τον όρο ότι θα πλύνει και θα σιδερώσει, με δικά του έξοδα, τα ρούχα όλων των γυναικών του χωριού του για έξι μήνες.

Ο Λαλάν Κουμάρ, 20 ετών, πλύστης το επάγγελμα, θα πρέπει να αγοράσει όλα τα απαραίτητα υλικά (απορρυπαντικά, κλπ) για το πλύσιμο και το σιδέρωμα των ασπρορούχων περίπου 2.000 γυναικών του χωριού Ματζόρ που βρίσκεται στο κρατίδιο Μπίχαρ (βορειοανατολική Ινδία), σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που έγινε σήμερα γνωστή.

Ο Σαντός Κουμάρ Σινγκ, αξιωματικός της αστυνομίας στο κρατίδιο Μπίχαρ, δήλωσε στο AFP πως ο Κουμάρ είχε συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο, κυρίως για απόπειρα βιασμού.

Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για τη δίκη του.

«Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση. Θα εμπεδώσει τον σεβασμό για τις γυναίκες και θα βοηθήσει στην προστασία της αξιοπρέπειάς τους» δήλωσε η Νασίμα Χατούν, μία από τους αξιωματούχους του χωριού που θα επιτηρεί τον 20χρονο επίδοξο βιαστή.

Το ζήτημα των βιασμών και η βία κατά των γυναικών αποτελεί μάστιγα στην Ινδία. Μέσα στο 2020 αναφέρθηκαν περισσότεροι από 28.000 βιασμοί.

Η αστυνομία δέχεται σφοδρές επικρίσεις ότι δεν κάνει όσα χρειάζεται προκειμένου να προβλεφθούν τα βίαια εγκλήματα και να οδηγηθούν οι δράστες σεξουαλικών επιθέσεων στα δικαστήρια.

Agence France-Presse, ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα