Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ινδία: Μεγάλη νίκη του κομμουνιστικού συνασπισμού LDF στις τοπικές εκλογές της Κεράλα

Σπουδαία εκλογική επιτυχία κατέγραψε το – στηριζόμενο από τα Κομμουνιστικά Κόμματα – Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο (LDF) στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν στην πολιτεία Κεράλα της Ινδίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο κερδίζει με άνετη πλειοψηφία έναντι του κεντρώου Ενωμένου Δημοκρατικού Μετώπου (UDF). Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Κεράλα και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαρξιστικό) Πιναραγί Βιτζαγιάν σημείωσε πως πρόκειται για ιστορική νίκη, με το LDF να κερδίζει επικράτειες της πολιτείας στις οποίες προηγουμένως δεν είχε την πλειοψηφία.

Με ανακοίνωση του, το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) συγχαίρει και χαιρετίζει το λαό της Κεράλα για την μεγάλη εκλογική νίκη που έδωσε στο Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο. «Ο λαός της Κεράλα καταγράφει την έγκριση του για την πολιτική της κυβέρνησης του LDF. Ο λαός έχει εκτιμήσει τη δουλειά που έχει γίνει από την πολιτειακή κυβέρνηση και τα τοπικά όργανα στην αντιμετώπιση των σοβαρών πλημμυρών του 2018 και στην πανδημία του Κορωνοϊού», σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του κόμματος.

Το Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο (LDF) βρίσκεται στην διακυβέρνηση της Κεράλα, μιας πολιτείας με πληθυσμό 35 εκατομμυρίων, από το 2016. Τους τελευταίους μήνες η επιτυχής διαχείριση της πανδημίας του Κορωνοϊού στην Κεράλα έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας διεθνώς, καθώς οι αρχές κατάφεραν να συγκρατήσουν το κύμα της πανδημίας πολύ καλύτερα από τις περισσότερες ινδικές επαρχίες, εφαρμόζοντας από πολύ νωρίς στρατηγική «διάσπασης της αλυσίδας» των λοιμώξεων με επιθετικό έλεγχο, ανίχνευση των επαφών και καθιέρωση καραντίνας.

Με πληροφορίες από idcommunism.com