Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ινδία: 100++ οι νεκροί από τον καύσωνα – Χιλιάδες στα νοσοκομεία με θερμοπληξία

Φόβους ότι το ασυνήθιστα σφοδρό κύμα καύσωνα που σάρωσε την Ινδία αυτό το καλοκαίρι έχει προκαλέσει το θάνατο σε περισσότερους από 100 ανθρώπους και οδήγησε στο νοσοκομείο χιλιάδες άλλους σύμφωνα με τις αρχές και τα ΜΜΕ.

Οι αφόρητες θερμοκρασίες, που ξεκίνησαν τον Μάρτιο, έφθασαν στους 50oC στην πρωτεύουσα Δελχί και το διπλανό κρατίδιο Ραζαστάν τον Μάιο λόγω μιας σειράς παραγόντων, μια τάση που σύμφωνα με τους επιστήμονες επιδεινώθηκε λόγω “ανθρωπογενούς παρέμβασης”. Τουλάχιστον 30 άνθρωποι πέθαναν από θερμοπληξία στο ανατολικό κρατίδιο Οντίσα το καλοκαίρι, ανέφερε σήμερα η αρχή διαχείρισης καταστροφών του κρατιδίου, προσθέτοντας πως άλλοι 97 ύποπτοι θάνατοι από ηλίαση ερευνώνται.

~25.000 άνθρωποι φαίνεται πως υπέστησαν θερμοπληξία κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου στην Ινδία, η οποία διαρκεί από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, μετέδωσε ο ενημερωτικός ιστότοπος ThePrint επικαλούμενος κυβερνητικά στοιχεία, με τα περιστατικά να κορυφώνονται τον Μάιο. Την ίδια ώρα, καταγράφηκαν διπλάσιες και πλέον ημέρες καύσωνα στη βορειοδυτική και ανατολική Ινδία σε σχέση με το σύνηθες για αυτήν την εποχή, ιδίως επειδή υπήρξαν λιγότερες καταιγίδες, που δεν συνδέονται με τους μουσώνες, και θερμοί άνεμοι που φύσησαν από άνυδρες γειτονικές περιοχές προς την Ινδία.

Θάνατοι αναφέρθηκαν επίσης σε βόρεια και δυτικά τμήματα της Ινδίας, όπου το κύμα καύσωνα ήταν ιδιαίτερα σφοδρό τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια των εθνικών εκλογών, με τις βρύσες να στεγνώνουν στο Δελχί και τα ζώα να καταρρέουν στα χωράφια. Εν αντιθέσει, τμήματα της ανατολικής Ινδίας κλονίστηκαν από τον αντίκτυπο του κυκλώνα Ρέμαλ, με τις καταρρακτώδεις βροχές στο βορειοανατολικό κρατίδιο Άσαμ να έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 14 ανθρώπους από την Τρίτη.

Στους 38.7 °C η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα 3 Ιουνίου – Ξεπέρασε τους 35 °C στο 11% των σταθμών του meteo.gr/ΕΑΑ

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook και Twitter

 

Μοιραστείτε το: