Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Ινδία: 250 εκατομμύρια εργάτες και αγρότες συμμετείχαν στην πανεθνική απεργία

Με μαζική συμμετοχή στην χθεσινή απεργία της 8ης Γενάρη, εκατομμύρια Ινδοί εργάτες και αγρότες έδωσαν ηχηρή απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της συντηρητικής κυβέρνησης του Ναρέντρα Μόντι.

Υπολογίζεται ότι περίπου 250 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν μέρος σε συγκεντρώσεις και πορείες, απ’ άκρη σε άκρη της μεγάλης ασιατικής χώρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα 10 εργατικών οργανώσεων.

Ποτάμια διαδηλωτών, κρατώντας σημαίες και πανό, πλημμύρισαν τους δρόμους του Δελχί, της Βομβάης και άλλων μεγαλουπόλεων, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια τους για τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι η δεξιά κυβέρνηση του κόμματος BJP ακολουθεί μια νεοφιλελεύθερη ατζέντα που περιλαμβάνει πλήθος ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος κρατικών εταιρειών προς το μεγάλο κεφάλαιο, με χαρακτηριστική την προσπάθεια της να πουλήσει τον κρατικό αερομεταφορέα Air India.

Την ικανοποίηση τους από τη μαζική συμμετοχή στην απεργία εξέφρασαν το Κέντρο Ινδικών Συνδικαλιστικών Ενώσεων (CITU), το ΚΚ Ινδίας και το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό).

Μετάβαση στο περιεχόμενο