Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ινδία: 250 εκατομμύρια εργάτες και αγρότες συμμετείχαν στην πανεθνική απεργία

Με μαζι­κή συμ­με­το­χή στην χθε­σι­νή απερ­γία της 8ης Γενά­ρη, εκα­τομ­μύ­ρια Ινδοί εργά­τες και αγρό­τες έδω­σαν ηχη­ρή απά­ντη­ση στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της συντη­ρη­τι­κής κυβέρ­νη­σης του Ναρέ­ντρα Μόντι.

Υπο­λο­γί­ζε­ται ότι περί­που 250 εκα­τομ­μύ­ρια άνθρω­ποι έλα­βαν μέρος σε συγκε­ντρώ­σεις και πορεί­ες, απ’ άκρη σε άκρη της μεγά­λης ασια­τι­κής χώρας, αντα­πο­κρι­νό­με­νοι στο κάλε­σμα 10 εργα­τι­κών οργανώσεων.

Ποτά­μια δια­δη­λω­τών, κρα­τώ­ντας σημαί­ες και πανό, πλημ­μύ­ρι­σαν τους δρό­μους του Δελ­χί, της Βομ­βά­ης και άλλων μεγα­λου­πό­λε­ων, εκφρά­ζο­ντας την έντο­νη δυσα­ρέ­σκεια τους για τις αντερ­γα­τι­κές πολι­τι­κές της κυβέρνησης.

Σημειώ­νε­ται ότι η δεξιά κυβέρ­νη­ση του κόμ­μα­τος BJP ακο­λου­θεί μια νεο­φι­λε­λεύ­θε­ρη ατζέ­ντα που περι­λαμ­βά­νει πλή­θος ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων και ξεπου­λή­μα­τος κρα­τι­κών εται­ρειών προς το μεγά­λο κεφά­λαιο, με χαρα­κτη­ρι­στι­κή την προ­σπά­θεια της να που­λή­σει τον κρα­τι­κό αερο­με­τα­φο­ρέα Air India.

Την ικα­νο­ποί­η­ση τους από τη μαζι­κή συμ­με­το­χή στην απερ­γία εξέ­φρα­σαν το Κέντρο Ινδι­κών Συν­δι­κα­λι­στι­κών Ενώ­σε­ων (CITU), το ΚΚ Ινδί­ας και το ΚΚ Ινδί­ας (Μαρ­ξι­στι­κό).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο