Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ισαποστάκιας Κούλογλου: Ούτε Μαδούρο, ούτε Γκουαϊδό, αλλά με τη… διεθνή νομιμότητα!

Τη… «διεθνή νομιμότητα» (ξέρετε, αυτήν που έχουν κάνει λάστιχο οι ιμπεριαλιστές κάθε φορά που μακελεύουν λαούς) επικαλέστηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, αναφερόμενος στο ζήτημα της Βενεζουέλας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του News247, ο συριζαίος ευρωβουλευτής τήρησε ίσες αποστάσεις τόσο από τη νόμιμη κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, όσο και από τον πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό. «Δεν είμαστε ούτε με τον Γκουαϊδό, ούτε με τον Μαδούρο. Είμαστε με την διεθνή νομιμότητα. Αντί να υιοθετούμε ψηφίσματα που προκαλούν εμφύλιο πόλεμο, πρέπει να συμβάλλουμε ώστε τα δυο μέρη να έρθουν σε διάλογο και να οδηγηθούν σε εκλογές με βάση τους διεθνείς κανόνες» σημειώσε ο Κούλογλου.

Πρόκειται ουσιαστικά για έμμεση υιοθέτηση της θέσης των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ που αμφισβητεί την εξουσία της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της Βενεζουέλας, δεν αναγνωρίζει τις εκλογές του περασμένου Μάρτη και ζητά… νέες εκλογές «με βάση τους διεθνείς κανόνες». Όσο για τη «διεθνή νομιμότητα», οι λαοί την έχουν ζήσει στο πετσί τους εδώ και χρόνια, καθώς στο όνομα της «διεθνούς νομιμότητας» οι ιμπεριαλιστές έχουν διαπράξει τα μεγαλύτερα εγκλήματα, από τη Γιουγκοσλαβία μέχρι τη Λιβύη και την Συρία.

«Επιβάλλεται ο νόμος του ισχυρότερου» σημείωσε ο Στ. Κούλογλου προσθέτοντας πως «η διεθνής κατρακύλα ξεκίνησε με την Γιουγκοσλαβία, τον βομβαρδισμό της οποίας δεν αποφάσισε ο ΟΗΕ αλλά το ΝΑΤΟ. Τώρα έχουμε αυτή την παρέμβαση στην Βενεζουέλα που δεν αποφάσισε ούτε καν το ΝΑΤΟ, αλλά ο Τράμπ».

Τι μας είπε με λίγα λόγια ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι το πρόβλημα δεν ήταν ο βομβαρδισμός της Γιουγκοσλαβίας καθαυτός, αλλά ότι αποφασίστηκε απ’ το ΝΑΤΟ χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ!! Λες και δεν ξέρει ο Στ. Κούλογλου ποιοι κάνουν κουμάντο στον ΟΗΕ και πως παίρνοντας οι αποφάσεις στο πλαίσιο των διεθνών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

Οι δηλώσεις του δημοσιογράφου και ευρωβουλευτή αντικατοπτρίζουν την θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που επιχειρεί να πατήσει σε δυο βάρκες, θολώνοντας τα νερά και στηρίζοντας , εμμέσως πλην σαφώς, τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση του θεωρούνταν από πολλούς ως «σύμμαχοι της Βενεζουέλας» και του προέδρου Μαδούρο, εδώ ταιριάζει απόλυτα η λαϊκή ρήση: Αν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς;