Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ισραήλ: Δε σκοτώσαμε σκόπιμα τη Ραζάν, εμείς απλά πυροβολούσαμε!!!!

Υπό την πίεση της διεθνούς κατακραυγής για τη δολοφονία της 21χρονης νοσηλεύτριας Ραζάν αλ Νατζάρ, το κράτος  δολοφόνος Ισραήλ  με ανακοίνωσή του προσπαθεί να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι οι στρατιώτες του απλά πυροβολούσαν και «κανένας πυροβολισμός δεν στόχευσε σκοπίμως ή απευθείας (την Νατζάρ)».

Μια 21χρονη Παλαιστίνια εθελόντρια νοσοκόμα σκότωσε σήμερα στα σύνορα με τη Γάζα το κράτος δολοφόνος Ισραήλ

Με τον κυνισμό του δολοφόνου το κράτος τρομοκράτης σκοτώνει για δεύτερη φορά τη Ραζάν αλ Νατζάρ με τη σημερινή του ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι τα αρχικά ευρήματα από την έρευνα για το θάνατο της νεαρής Παλαιστίνιας που σκοτώθηκε από τις σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κοντά στα σύνορα μεταξύ Λωρίδας της Γάζας, δείχνουν ότι δεν πυροβολήθηκε σκοπίμως.

palestine

Όμως, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας του παλαιστινιακού θύλακα και αυτόπτες μάρτυρες, η 21χρονη εθελόντρια νοσηλεύτρια, Ραζάν αλ Νατζάρ, έπεσε νεκρή από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών την Παρασκευή, καθώς κινήθηκε προς τον φράκτη ασφαλείας, ανατολικά της πόλης Χαν Γιουνές, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ επιχειρούσε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε διαδηλωτές.

Η Νατζάρ εργαζόταν εθελοντικά στις παλαιστινιακές υπηρεσίες υγείας και φορούσε τη λευκή ρόμπα των μελών των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

palestine7

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι Παλαιστίνιοι μαχητές επιτέθηκαν στους στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων με πυρά και μια χειροβομβίδα, κάτι πυο πρώτη φορά ακούγεται όλο το διάστημα των διαδηλώσεων από τις 30 Μαρτίου μέχρι και σήμερα.

«Μια αρχική έρευνα για το περιστατικό…έδειξε ότι ένας μικρός αριθμός σφαιρών ερρίφθησαν…και κανένας πυροβολισμός δεν στόχευσε σκοπίμως ή απευθείας (την Νατζάρ)», λέει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός.

palestine5

Η έρευνα συνεχίζεται, πρόσθεσε η ανακοίνωση και τα ευρήματα θα εξεταστούν από ανώτερους διοικητές και έπειτα θα μεταβιβαστούν σε στρατιωτικούς εισαγγελείς. Το τι θα γίνει βέβαια, το ξέρουμε από άλλες περιπτώσεις που – υπό την πίεση της κατακραυγής –  έφτασαν στη Δικαιοσύνη και στρατιώτες που αποδεδειγμένα δολοφόνησαν  Παλαιστίνιους είτε αθωώθηκαν είτε τους ερπιβλήθηκε ποινή χάδι.

palestine

Χιλιάδες άνθρωποι παρέστησαν στην κηδεία της Νατζάρ το Σάββατο, εκ των οποίων κάποιοι που τους είχε δώσει τις πρώτες βοήθειες όταν είχαν τραυματιστεί σε παλαιότερες διαδηλώσεις κατά μήκος των συνόρων.

Με τον θάνατο της νεαρής γυναίκας, αυξάνεται σε 125 ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας στη Γάζα την 30η Μαρτίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο